Zit jij te blokken voor je tentamens? Check deze handige tips

29 maart 2021
Beeld:

Unsplash

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
29 maart 2021

Hoe kom je de tentamenweken goed door? We zetten hier een aantal tips voor je op een rij die we in de afgelopen jaren voor je hebben verzameld.

Neem vaak genoeg pauze

Moet je een heel boek kennen voor je tentamen? Verdeel het in kleine stukjes die in twintig tot dertig minuten te doen zijn, en zet een wekker. Studenten Katinka Prommel en Marjolein Punter van Oefentherapie Mensendieck gaven deze tips in het onderstaande artikel.

 

Ze werkten als studenten mee aan het onderzoek ‘Training for Excellence’ en kijken hoe je je het best kunt voorbereiden op het leveren van een topprestatie. Zelf gebruiken Katinka en Marjolein de methode ook. ‘Al denk je soms na twintig minuten wel: grrr, weer die wekker.’

Zo maak je een multiple choice-toets

Bij twijfel kies B. Kies altijd voor het langste antwoord. Deze en nog veel meer tips zijn op internet te vinden voor het maken van een meerkeuzetentamen. Maar klopt dit wel? (Spoileralert: nee.) Check de echte tips in het onderstaande stuk.

Zen de tentamenweek door

Richt je aandacht op het hier en nu. Focus je op je zintuigen, zodat je teruggaat naar de zogenoemde ‘directe ervaring’. Zo komt je lichaam tot rust en neem je hopelijk afstand van negatieve gedachtes. Deze en meer mindfulness-tips staan in het stuk hieronder.

Last-minute tips voor wie nu pas begint

Sla je net de eerste pagina van je studieboek open? Wees niet ongerust. Je kunt nog steeds een voldoende halen. Als je de volgende tips maar volgt. Disclaimer: We garanderen niet dat je op deze manier ook echt iets aan je studie hebt.