Wij zijn er even tussenuit, maar er is hier genoeg te lezen, zien en luisteren

24 april 2020
Beeld:

iStock | Onze laptops gaan even dicht

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
24 april 2020

Wat een weken waren dit! Net als jij hebben wij keihard gewerkt om de boel draaiende te houden. En nu nemen wij even een verdiende pauze. In de drukte heb je vast wat gemist, dus zetten we hier het beste van de afgelopen weken voor je op een rij.

Bingewatchen

Het begon allemaal in maart toen we plotseling vanuit huis moesten werken en studeren. Kijk mee met onze thuisvloggers en zie hoe zij de overgang naar het ‘nieuwe normaal’ meemaakten. Van klappen voor zorgmedewerkers en de eerste toespraak van Rutte tot zelf je haar knippen en tips om afstand te houden. We hebben alle vlogs hieronder in een playlist gezet. Pak de popcorn en bingen maar!

Over de grens

‘Blijf thuis, ga niet naar het buitenland’, zegt premier Rutte al weken. Voor sommige HvA-studenten gaat dat niet, of is thuis juist een plek over de grens. Wij volgden HvA’ers van over de hele wereld. Hoe is het als je halsoverkop terug naar Nederland moet reizen, terwijl het luchtruim dichtgaat? En wat doe je als je bij thuiskomst in Vietnam wekenlang in quarantaine moet op een legerbasis?

Rijzende sterren

Ben je al dat nieuws over het coronavirus even zat? Check dan dit mooie verhaal over traineedocenten Halima en Samir. Deze docenten diversiteit en inclusie waren nog maar net op de HvA begonnen toen ze werden verkozen tot populairste docenten van hun opleidingen. ‘Mensen denken dat ik door mijn Marokkaanse achtergrond goed opschiet met studenten van dezelfde cultuur. Maar ik ga juist heel goed met bijvoorbeeld de blonde meiden uit Volendam. Omdat ik weet dat de HvA ook voor hen wennen is.’

Mis je Café Fest al?

Wij ook! Gelukkig mochten we er toch even heen om onze podcast op te nemen. Tussen de verfbakken en de schuurmachines praatten we met bedrijfsleider Hannah Brühl over de stilte op de campus, wat ze nu doet om HvA’ers toch een beetje te vermaken en over het lot van het barpersoneel.

 

Natuurlijk maakten we ook meteen even een rondje over de campus en daarbij liepen we schoonmaker Ernest tegen het lijf, die zijn kans schoon zag om elk hoekje van het Wibauthuis stofvrij te maken.

Billen van de bank

Hoe raak je je energie kwijt als je de hele dag binnen moet blijven? Met deze oefeningen van USC-trainer Laura Tjong Joe Wai kan je gemakkelijk thuis sporten. Het enige wat je nodig hebt is een leeg stukje vloer, een stoel en een rugzak met boeken.

Afstuderen en (de meeste) tentamens gaan door

De rest van het schooljaar heb je geen fysieke lessen meer op de HvA. Maar wat als je juist nu je scriptie schrijft? Of een afstudeerproduct maakt voor een bedrijf? Drie studenten vertellen hoe het afstuderen bij hen gaat. ‘Het is gek dat ik mijn eindpresentatie straks via Zoom doe.’

Niet alle tentamens kunnen dit jaar doorgaan, maar de meeste zijn zo omgevormd dat ze online afgenomen kunnen worden. Maar hoe houd je dan in de gaten dat niemand spiekt? En hoe zorg je ervoor dat de privacy van studenten gewaarborgd blijft?

Wij zijn er weer op woensdag 6 mei. Fijne vakantie!