Gemeente onderzoekt veiligheid verkeer Wibautstraat

31 januari 2018
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
31 januari 2018

De gemeente Amsterdam stuurt begin februari experts op het gebied van verkeersveiligheid naar de Amstelcampus. Samen met vertegenwoordigers van de HvA gaan ze kijken naar gevaarlijke punten op de Wibautstraat.

Wat is er aan de hand?

Op de Wibautstraat, de drukke straat die loopt langs zeven HvA-gebouwen op de Amstelcampus, zijn eind vorig jaar twee ongelukken gebeurd. Eind september botste een motor op een HvA-student en in oktober werd een fietser aangereden.

 

Een groep studenten en medewerkers van de hogeschool vindt nu dat er iets moet veranderen. Leden van de medezeggenschapspartij HvASamen voerden in januari actie om de situatie onder de aandacht te brengen. In 2017 schreven zij al al een open brief aan de gemeente.

‘Het blijft een kwetsbare situatie’

Wat gaat er nu gebeuren?

Het HvA-bestuur heeft samen met de medezeggenschap druk uitgeoefend op de gemeente om de situatie te komen bekijken. Dat gaat nu dus gebeuren. De gemeente heeft ook beloofd om de belijning op de straat te vernieuwen, zodat de witte lijnen beter zichtbaar worden.

 

Maar jij kunt zelf ook meedenken. De HvA gaat de gemeente namelijk helpen om een workshop te organiseren – waarschijnlijk eind februari. De kennis van de HvA zal dan worden gebruikt om de gemeente te helpen creatieve oplossingen te verzinnen voor onveilige situaties.

‘Maar blijf goed uitkijken als je de Wibautstraat oversteekt,’ zegt Hanneke Reuling, die de bedrijfsvoeringBedrijfsvoering gaat over de manier waarop een bedrijf of organisatie wordt bestuurd of beheerd, dus bijvoorbeeld ook de veiligheid van studenten en medewerkers in en om de gebouwen van de HvA. van de HvA regelt. ‘Ik ben blij met de stappen die de gemeente zet, maar het blijft een kwetsbare situatie,’ zegt ze in een bericht op MijnHvA.