Einde aan staking Riekerhaven: ‘Onze eisen zijn ingewilligd’

29 maart 2022
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Benne van de Woestijne
Op
29 maart 2022

Na een ruime maand is de huurstaking op Startblok Riekerhaven voorbij. Bewoners van het slecht onderhouden wooncomplex in Nieuw-West hebben een akkoord bereikt met hun wooncorporatie Lieven De Key, zo maakt de actiegroep bekend op Instagram.

De groep stakers vond dat Lieven De Key wat moest doen aan het achterstallige onderhoud, beter moest communiceren met bewoners en vooral een veilige leefomgeving moest gaan garanderen. Aanleiding voor de staking was storm Eunice, die de bewoners flink wat natte ellende bezorgde.

 

‘Onze gesprekken met De Key zijn productief genoeg geweest om erop te vertrouwen dat de paar resterende eisen tijdens onze komende gesprekken zullen worden uitgevoerd. Lieven De Key heeft zijn verantwoordelijkheid genomen.’ Ook is de actiegroep blij dat wooncorporatie meerdere keren heeft bevestigd fouten te hebben gemaakt. De groep roept medebewoners daarom op de huur voor maart over te maken.

Vorige week meldden bewoners nog aan HvanA dat Lieven De Key zijn prioriteiten niet op orde leek te hebben. Het dak was dan wel waterdicht, stormbestendig was het nog niet. En woningen werden wel in de verf gezet en gerepareerd, maar waren nog altijd matig beveiligd tegen inbrekers. Toch lijkt de actiegroep er inmiddels op te vertrouwen dat het daar in de toekomst wel van gaat komen. 

 

Bewoners zijn evengoed nog niet uitgediscussieerd over de toekomst op Riekerhaven. Zo moeten er in samenwerking met De Key werkgroepen worden opgezet om het gesprek over de veiligheid op Riekerhaven te blijven voeren. Ook werkt de actiegroep aan een bewonerscommissie, ‘om als collectief druk uit te blijven oefenen op De Key en ervoor te zorgen dat de verbeteringen in de toekomst standhouden’.