Gabrielle wint Viva400 Visionista-award voor app die vrouwen veilig houdt

16 november 2018
Beeld:

Flora Woudstra

Geplaatst door
Suzanne Wijnker
Op
16 november 2018

Ze voelde zich niet veilig als ze ‘s nachts alleen over straat moest. Daarom bedacht Gabrielle Claushuis een app waarmee je in nood razendsnel een van je vrienden belt. Voor dit idee won zij de Viva400 Visionista-award voor aanstormend talent.

Zoals veel vrouwen wordt ook communicatiestudent Gabrielle Claushuis (24) weleens lastiggevallen als ze in het donker naar huis fietst. Zelf belt ze in dit soort gevallen weleens een vriend of familielid, maar die nemen niet altijd gelijk op. Zo kwam ze op het idee voor de app MyGappie, waarmee je met een druk op de knop je hele vriendenlijst belt, tot je iemand aan de lijn krijgt.

'Mijn passie is het oplossen van dit soort maatschappelijke problemen'

Dat idee zagen ze bij VIVA ook wel zitten en daarom werd ze een van de winnaars van de VIVA400-awards. Het vrouwenblad rijkt deze prijs elk jaar uit aan de meest inspirerende en succesvolste vrouwen van Nederland. Naast een aantal vaste categorieën wordt er ook een Visionista-award uitgereikt voor aanstormend talent.

 

Gabrielle won in deze laatste categorie en ontving tienduizend euro aan ‘mediawaarde’. Met dat geld kan ze haar app onder de aandacht brengen in de media. Dat ze zou winnen zag Gabrielle niet aankomen: ‘Onwerkelijk. Ik had het niet verwacht, want de andere twee kandidaten had ook een heel goed idee. Zij waren al een paar jaar bezig en ik nog niet eens een jaar. Ik twijfelde of ze dan wel met mij in zee wilden gaan.’

Ambitie

Apps maken is niet per se de ambitie van Gabrielle. ‘Ik houd me liever bezig met het oplossen dit soort maatschappelijke problemen, dat is echt mijn passie. Dat was in dit geval toevallig in de vorm van een app.’

 

Inmiddels is er een demoversie van de MyGappie ontwikkeld om te testen bij de doelgroep. ‘We zitten nog in de startfase, maar het begint wel al wat te worden. Die tienduizend euro ga ik gebruiken als de app al volledig ontwikkeld is. Om te zorgen dat mensen weten dat deze app bestaat.’ Gabrielle zit nu in het laatste jaar van de opleiding. Na haar studie wil ze verder gaan werken aan MyGappie.