UvA-student Tijmen de Vos (22) is de nieuwe Asva-voorzitter

30 januari 2018
Beeld:

Daniël Rommens | Tijmen de Vos in 2015

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
30 januari 2018

UvA-student Tijmen de Vos (22, economie & bedrijfskunde) is gekozen als nieuwe voorzitter van de Asva studentenunie, de vakbond voor alle Amsterdamse studenten.

Tijmen is de opvolger van Tammie Schoots, die begin december stopte wegens ‘spanningen in het bestuur’. Dat had volgens de bestuursleden deels te maken met een tekort aan bestuurders, waardoor de werkdruk enorm groot was – in plaats van de beoogde zes personen startte de Asva het studiejaar met vier bestuursleden. Tijmen begint 5 op februari bij Asva en wil nog niets inhoudelijks zeggen over wat hij gaat doen.

 

Het nieuwe bestuur bestaat verder uit Fiere Bonnerman (bedrijfskunde-management, economie & recht, HvA), Yvonne Drijver (culturele antropologie en ontwikkelingssociologie, UvA), Lydia Wolfs (Management, Policy Analysis & Entrepeneurship, VU) en de nieuw gekozen Judith Crabbendam (algemene sociale wetenschappen, UvA).

 

Wat doet Asva studentenunie?

Naast het vertegenwoordigen van alle Amsterdamse studenten – zoals een vakbond doet voor werknemers – biedt Asva studentenunie een aantal diensten die je kunnen helpen in je studententijd. Zo verkopen ze iedere dinsdag goedkope fietsen en kunnen ze je helpen met het vinden van een kamer. Als je een keer problemen hebt met je huisbaas of met je studiefinanciering, dan biedt de Asva ook gratis juridische hulp aan.