Update: Lekkage in Wibauthuis, collegezaal tijdelijk gesloten

3 september 2018
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
3 september 2018

Door overstroomde toiletten op de vierde verdieping van het Wibauthuis was de grootste collegezaal van het pand maandagmiddag gesloten. De colleges zijn tijdelijk verplaatst naar een zaal in het Müller-Lulofshuis, vlak naast het Wibauthuis op de Amstelcampus.

Het water spoot maandag rond twaalf uur ‘s middags uit de urinoirs op het mannentoilet op de vierde verdieping. De grote hoeveelheid water is tussen de muren en vloeren door naar beneden gesijpeld en kwam uit het plafond van collegezaal 2B01.

Beeld: Beeld: Daniël Rommens | Water druppelt uit het plafond van collegezaal 2B01

De collegezaal was afgesloten en de colleges die er zouden plaatsvinden, zijn tijdelijk verplaatst naar zalen in het naastgelegen Müller-Lulofshuis.

 

Schoonmakers hebben de hele middag gewerkt om het water op de vloer van de vierde verdieping op te zuigen. De oorzaak van de lekkage was nog niet duidelijk, maar een medewerker van schoonmaakbedrijf Asito vermoedde dat een prop toiletpapier het riool verstopt heeft.

 

Medewerkers van de facilitaire dienst zoeken nog naar de oorzaak van de lekkage en bekijken of er blijvende schade aan het pand is.

 

UPDATE, 17.07u: De lekkage in het toilet werd om twee uur maandagmiddag opgelost. Het schoonmaakbedrijf heeft al het water op de vierde en eerste verdieping opgeruimd en de collegezaal was vanaf half vier weer open voor colleges.