Het Wibauthuis staat zeker tot eind dit studiejaar in de steigers

25 maart 2024
Beeld:

Pepijn Kouwenberg | Steigers in aanbouw bij Wibauthuis

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
25 maart 2024

Na een dag gesloten te zijn, is het Wibauthuis weer open voor studenten en medewerkers. Maar inmiddels is ook duidelijk dat het herstellen van de gevels aan het pand een kwestie van de lange adem wordt: herstelwerkzaamheden kunnen zomaar eens een jaar duren. 

De gevels aan het Wibauthuis zijn op dit moment niet goed bevestigd, bleek tijdens een periodieke controle van het pand. Delen van het aluminium zitten los. Om gevaarlijke situaties te voorkomen is besloten het Wibauthuis zo snel mogelijk af te sluiten en hekken te plaatsen. 

 

Inmiddels is het gebouw aan de voorkant weer geopend, maar de hekken en steigers gaan voorlopig niet weg. De herstelwerkzaamheden zullen zeker tot het eind van het studiejaar duren, zo laat een woordvoerder van de HvA weten. De kans zit er zelfs in dat het project een jaar of langer in beslag neemt. 

 

De komende periode pakt de aannemer het gebouw in, om te voorkomen dat onderdelen van de gevel naar beneden vallen. Steigers worden geplaatst en die gaan de lucht in. Die steigers moeten aan het pand worden vastgemaakt, dus zal er worden geboord. Geluidsoverlast is niet uit te sluiten.  

 

Geluidsoverlast

Dat alles heeft natuurlijk ook invloed op de onderwijsactiviteiten in het gebouw, waar hoofdzakelijk de Faculteit Maatschappij & Recht zit. Veiligheid is de prioriteit, volgens de woordvoerder. Studenten krijgen voor nu het advies om de informatie van hun opleiding te volgen. De komende drie weken zijn de toetsen in elk geval op een andere locatie. Lessen kunnen worden verplaatst of online worden gegeven. 

 

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met het Wibauthuis. Eerder, in 2018, waren er ook onderdelen van het dak die loskwamen tijdens een zware storm. 

 

Dit bericht is aangevuld op dinsdag 26 maart, 10:35 uur.