Vacature: HvanA zoekt een redacteur (24 uur/week)

21 maart 2024
Beeld:

HvanA

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
21 maart 2024

Wil jij journalistiek bedrijven in het hoger onderwijs? En ben je een goede, snelle schrijver die thuis is in de leefwereld van studenten? Dan ben jij misschien wel de journalist die onze redactie zoekt. 

HvanA is het journalistieke medium dat nieuws schrijft voor ongeveer 45.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). We schrijven verhalen, maken reportages en vragen HvA’ers de oren van het hoofd. Momenteel zijn we op zoek naar een journalist die onze onafhankelijke redactie vanaf mei komt versterken.

 

Wij vragen van jou:
- Een journalistieke opleiding en aantoonbare ervaring op de redactie van een (online) journalistiek medium, inclusief sociale media.

- Dat je alert bent op nieuws en weet hoe je daar op aantrekkelijke wijze verslag van doet. Jij bent bereid lastige vragen te stellen en ook kritisch op jezelf: klopt het wel wat ik schrijf?

- Gevoel voor de toon en de onderwerpen van HvanA. Jij wilt weten wat er speelt in het leven van studenten en het hoger onderwijs. Je bent daarbij in staat om ook de complexere onderwerpen altijd op een aantrekkelijke manier te presenteren.

- Initiatief. Je hebt originele ideeën en weet je collega’s daar enthousiast voor te krijgen. Je bent niet bang om op mensen af te stappen en kunt goed zelfstandig aan de slag.

- De ambitie om met ons te ontdekken en te pionieren, om uiteindelijk te groeien naar een zo hoog mogelijk bereik van HvanA onder studenten en medewerkers van de hogeschool.

 

Wat we jou bieden? 
- Een werkplek op een enthousiaste redactie in Amsterdam. Ons team bestaat momenteel uit zes personen: een mix van ervaren journalisten en jonge talenten. HvanA is een plek waar jij je goed verder kunt ontwikkelen.

- Veel vrijheid om vernieuwende journalistieke producties te verzinnen en maken.

- Een passend salaris in schaal 2 volgens de cao voor het uitgeverijbedrijf.

 

We zoeken een redacteur voor 24 uur in de week. De dagen zijn in overleg te bepalen, maar het zijn in principe wel je vaste dagen. Het contract is in eerste instantie voor een half jaar, met zicht op verlenging.

 

Ben jij de persoon die we zoeken? Ongeacht je gender, leeftijd, culturele achtergrond, van wie je houdt en wat je ook gelooft: we nodigen je van harte uit om te solliciteren. 

 

Stuur vóór 8 april 2024 een korte motivatiebrief en CV naar hoofdredacteur Paul Disco (paul@hvana.nl). Als je een paar gemaakte artikelen meestuurt dan zijn die ook zeer welkom.  Voor inhoudelijke vragen over de vacature kun je mailen met eindredacteur Benne van de Woestijne (benne@hvana.nl).