Twee wisselingen van de wacht in de top van de HvA

12 maart 2024
Beeld:

Pepijn Kouwenberg

Geplaatst door
Benne van de Woestijne
Op
12 maart 2024

Het bestuur van de HvA kent straks twee nieuwe gezichten. Tijs Breukink wordt de tijdelijke opvolger van vertrekkend vice-voorzitter Hanneke Reuling en de positie van secretaris wordt straks bekleed door Dorien Nelisse, een andere interimmer. 

Het College van Bestuur (CvB) van de HvA begeeft zich in een tussenfase. Twee tijdelijke krachten treden de komende tijd in dienst, zodat in de tussentijd naar twee permanente vervangers kan worden gezocht. Breukink begint 1 april, Nelisse gaat 18 maart al aan de slag.

 

Breukink gaat in eerste instantie voor een half jaar aan de slag. Een permanente opvolger van Hanneke Reuling volgt daarna pas, zo laat een woordvoerder van het CvB weten. Hetzelfde geldt overigens voor de secretaris, een positie die afgelopen jaar al ad interim werd bekleed door Ed van den Bergh en Annemiek Huisman. 

Beeld: HvA | Tijs Breukink

Meerjarenplan

Breukink zat eerder al twaalf jaar lang in het bestuur van Wageningen University & Research. Later werd hij interim bestuurslid bij Fontys Hogescholen en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij is gekozen om zijn ervaring en gaat straks in principe over alle portefeuilles die Reuling eerder als vice-voorzitter ook had, met één uitzondering: het in goede banen leiden van de aanstaande bezuinigingen. 

 

‘Het kostenbesparingsprogramma van de HvA valt straks onder verantwoordelijkheid van voorzitter Jopie Nooren,’ vertelt de woordvoerder. ‘Dat gaat namelijk om een meerjarenplan. Het is logischer om dat aan een zittend bestuurslid over te laten.’

 

Ook Ed van den Bergh, sinds juli 2023 de vervanger van de vorige secretaris Maaike Lürsen, vertrekt weer. Zijn taken worden overgenomen door Dorien Nelisse, die aan het begin van deze eeuw nog adjunct-directeur marketing en communicatie bij de HvA was. Ook zij treedt tijdelijk in dienst.