Nieuwtje: marathon van HvA-docu’s uitgezonden in Nacht van de Documentaire

19 maart 2024
Beeld:

Privéarchief Tessa | Studenten van de minor Video en TV maken de documentaire 'Hoezeer voel jij?' (2018)

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
19 maart 2024

Twaalf jaar lang maakten studenten van de HvA documentaires bij de minor Video en Televisie. In de avond en nacht van zaterdag 23 maart zendt NH Media alle tachtig documentaires nog een keer uit. 

Wie zich voor de buis wil laten onderdompelen in een nacht documentaires kijken, moet om 17:00 uur al klaarzitten. NH Media zendt vanaf dat moment alle video’s uit, die zijn gemaakt door studenten van de minor Video en Televisie.

 

De uitzending van NH Media begint met een documentaire over het leven van de eenentachtigjarige Jeane Stegeman van HvA-studenten Akua Sasu, Mae Stokkink en Wouter Woolderink. Het is één van de vijf films van de laatste lichting minor Video en Televisie van de opleiding Creative Business. In voorgaande jaren deden ook studenten van andere opleidingen mee, dat was in deze laatste editie niet meer mogelijk.

 

De vier andere nieuwe documentaires gaan over femicide, vrouwonvriendelijk gedrag tijdens rockoptredens, de maatschappelijke Helens Free Food Market en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. 

 

Een aantal oud-minorstudenten werkt nu in de mediawereld, zoals Joyce van der Bijl (Keuringsdienst van Waarde) en Suze van Hasselt (Nozemfilms). Rutger van Hulst werd mediatalent van het jaar na de minor, vanwege zijn film in 2022 over zijn ouders die omkwamen bij een bootongeluk. Hij wilde het taboe rondom de dood doorbreken en maakte er de film ‘Mijn ouders wonen op Jupiter’ over.

 

Zondag 24 maart vanaf 09:10 uur is de herhaling van de reeks. Daarmee eindigt de samenwerking met NH Media die begon in 2013. De minor stopt, omdat deze niet meer past in het curriculum van de opleiding sinds de onderwijsvernieuwing.