Nieuwtje: HvA gaat gesprek voeren over Israëlisch-Palestijns conflict

8 november 2023
Geplaatst door
Imran Ahayetan
Op
8 november 2023

Studenten en medewerkers die het gesprek willen voeren over de oorlog tussen Israël en Hamas kunnen daarvoor komende week op de campus terecht. De HvA heeft studenten uitgenodigd voor een ‘campusdialoog’ om de oorlog te bespreken en ervaringen te delen. 

‘We zien allemaal de heftige beelden en verhalen op tv en sociale media voorbijkomen, de impact die het heeft en het onbeschrijflijke leed aan beide zijden’. Dat schrijft de communicatieafdeling van de HvA in een mail aan studenten over de situatie in het Midden-Oosten. 

 

‘Ook zien we hoe deze oorlog mensen van elkaar verwijdert terwijl die verbinding met elkaar, vooral nu, zo belangrijk is.’ Reden voor de hogeschool om studenten en medewerkers uit te nodigen voor een gesprek op de campus. Deze ‘campusdialoog’ zal op dinsdag 14 november plaatsvinden op de HvA. De precieze locatie is nog onbekend. 

 

Demonstraties

Op de HvA zijn overigens nog geen demonstraties over het conflict geweest. Dat is wel anders op de Universiteit van Amsterdam. Folia, het blad van de UvA, bericht dat demonstranten op de campus het College van Bestuur opriepen de acties van Israël als genocide te bestempelen.

 

Eerder werd al een brief ondertekend door zevenhonderd promovendi, medewerkers en studenten om Israël scherper te veroordelen. Joodse studenten voelen zich op hun beurt weer niet veilig op de universiteit, berichtte de Volkskrant vandaag.