Beeldig: de stille krachten van de HvA

29 september 2023
Beeld:

Maja de Goede

Geplaatst door
Maja de Goede
Op
29 september 2023

In de rubriek Beeldig vangen we het leven op de campus in beelden. Mooie of opvallende dingen die je dagelijks ziet, of waar je juist nooit echt naar kijkt. Deze week een ode aan de stille krachten van de campus, die de HvA dagelijks draaiende houden.  

De stille krachten van de HvA, de hardwerkende mensen die ervoor zorgen dat de hogeschool in al zijn facetten blijft draaien zodat jij als student hier goed kan studeren. Soms weet je van hun bestaan niet af, of loop je ze zomaar voorbij. Wij portretteerden een paar van hen.

 

1. De beveiliger 

Aangekomen op de campus zie je ze gelijk, de mannen van Profi-Sec beveiliging. Ze zorgen ervoor dat jij je fiets of scooter in de daarvoor bestemde vakken zet en geen sigaret opsteekt op de rookvrije plekken. Het is gemakkelijk geïrriteerd te raken wanneer ze je aanspreken op je gedrag, of om ze voorbij te lopen zonder ze écht op te merken. Zeg de beveiligers eens gedag of maak een praatje. Dat kunnen ze waarderen. 

Beeld: HvanA | De beveiligers zorgen voor het naleven van de regels.

2. De barista’s

Aangekomen in de centrale hal van het Wibauthuis heb je natuurlijk zin in een fijne kop koffie. De barista’s achter de koffiecorner maken elke dag de lekkerste cappuccino’s, flat white’s en espresso macchiato’s. Bovendien onthouden ze jouw favoriete koffiekeuze, als je maar vaak genoeg komt. 

Beeld: HvanA | De koffiemeisjes onthouden goed hoe jij jouw cappuccino het liefst drinkt.

3. De pandbeheerders

Een volgende stille kracht is pandbeheerder Arjan de Jong. Arjan is van alle markten thuis. Hij zorgt ervoor dat iedereen in het Wibauthuis zijn werk goed en veilig kan doen. Bovendien zorgt hij met zijn brede lach en enthousiasme voor een warm gevoel bij iedereen die hem ziet lopen. Ook op onze redactie is Arjan, met zijn lange paardenstaart, een graag geziene gast. Hij weet altijd raad als er weer eens een brandalarm afgaat, een deur klemt of als er een loodzware pallet met duizenden papieren magazines bezorgd wordt. 

Beeld: HvanA | Pandbeheerder Arjan de Jong is vaak te vinden in de krochten van de HvA.

4. Hostess

Weet je even niet waar je terecht kan, heb je vragen over het gebouw of een probleem waar je tegenaan loopt? Dan kan je terecht bij de hostess, in bijvoorbeeld het Jakoba Mulderhuis. Indy van Wakeren staat hier dagelijks studenten te woord. Wat zij het leukste vindt aan haar werk? ‘Dat ik anderen mag helpen. Ik heb het gevoel dat studenten zich gehoord voelen en het is fijn om docenten een fijne dag te kunnen wensen.’

Beeld: HvanA | Hostess Indy van Wakeren verwelkomt studenten en docenten.

5. De robot

Een stille kracht die niet kan ontbreken in het Jakoba Mulderhuis, waar de faculteit Techniek huisvest, is de robot. De witte geprogrammeerde machine op wieltjes vraagt waar je heen wil en wijst je vervolgens de weg. Een fijne uitvinding voor de studenten met een slecht richtingsgevoel, maar hopelijk geen voorbode voor een HvA die draait op kunstmatige intelligentie. 

Beeld: HvanA | Waar wil jij naartoe gebracht worden?
Beeld: HvanA | De robot in het Jacoba Mulderhuis brengt je naar de juiste lokalen.

6. De mannen van het Makerslab

Wil jij ideeën vormgeven in materialen als hout, kunststof, papier en textiel? Of iets printen met bijvoorbeeld een 3D-printer? Dan kan je terecht in de open werkplaats die het Makerslab wordt genoemd. Hier staan elke dag instructeurs voor je klaar om je rond te leiden of te begeleiden met het gebruik van de apparatuur. Stille krachten om niet te vergeten. 

Beeld: HvanA | De mannen van het makerslab helpen je waar nodig.

7. De bibliothecaris 

We sluiten af met de bibliothecaris die op de eerste verdieping van het Kohnstammhuis de literatuur, kranten en studieboeken bewaakt. Het is een fijne, rustige plek om, onder toeziend oog, een goed boek te pakken en even niet afgeleid te worden door TikTok, Instagram of YouTube. 

Beeld: HvanA | De bibliothecaris bewaakt de literatuur.