Beeldig: oud en (op)nieuw in de introweek

1 september 2023
Beeld:

Dominique Bijman

Geplaatst door
Benne van de Woestijne
Op
1 september 2023

In de rubriek Beeldig vangen we het leven op de campus in beelden. Mooie of opvallende dingen die je dagelijks ziet, of waar je juist nooit echt naar kijkt. Deze week is het introductietijd: een week van eerste indrukken, veel feest en mooie ontmoetingen.

Het is misschien wel de gezelligste week van het studiejaar. De introductieweek. De week waarin studie- en studentenverenigingen nieuwe leden werven en de leukste feesten organiseren. Ook de week waarin internationale studenten op het laatste moment nog op zoek zijn naar een kamer in de stad en de Caribisch-Nederlandse studenten verwelkomd worden in het stadhuis.

 

Ook op de HvA zelf is het weer feest. Op dinsdag vieren medewerkers de start van het studiejaar, met een volle zaal in het Muziekgebouw. De hogeschool gaat weer ‘impact maken’, luidt het vanaf het podium. Leden van het College van Bestuur spreken enthousiast het publiek toe en enkele paradepaardjes komen langs, zoals de klimaatmaster die in september van start gaat. Aansluitend borrelt men tevreden het nieuwe jaar in.

Beeld: HvanA | Een zaal vol medewerkers bij de start van het hogeschooljaar
Beeld: HvanA | Op de borrel is het een drukte van belang.

Voor de eerstejaars, om wie de week te doen is, is alles nieuw. Een kersverse lichting zorgstudenten loopt het Nicolaes Tulphuis binnen, verwelkomd door studievereniging Venae, die weer een vierdaags programma voor ze heeft samengesteld. Ouderejaars maken de nieuwelingen wegwijs.

 

Velen komen van buiten de stad. Amsterdam is nieuw, en dus leren ze ‘020’ deze week alvast kennen via SV Venae. Er is gezelligheid, het ijs wordt gebroken en er worden nieuwe vrienden gemaakt. ’s Middags is er beerpong en in het restaurant van de faculteit wordt tot in de late uurtjes doorgefeest. Een groepsfoto kan zoals ieder jaar niet ontbreken. 

Beeld: Dominique Bijman | Op de groepsfoto
Beeld: Dominique Bijman | Opperste concentratie tijdens een potje beerpong
Beeld: Dominique Bijman | Ouderejaars maken de nieuwelingen als mentor wegwijs.
Beeld: Dominique Bijman | Ook in het Nicolaes Tulphuis is plek voor een feestje.

De meeste nieuwe studenten zullen de komende vier, vijf, soms zes jaar aan de HvA verbonden zijn. Een goede eerste indruk helpt om die band te smeden. En dus, om de studenten een plezier te doen, is er op donderdag, in en om het Wibauthuis, weer het jaarlijkse introductiefestival. Buiten krijgen de nieuwelingen een idee van alle diensten waar ze op de HvA gebruik van kunnen maken, binnen gaan de voetjes van de vloer bij de silent disco. 

 

Wauw, vraagt een nieuwe student zich af, heeft de HvA dan echt een silent disco en een dansvloer? Ja, vandaag wel. Maar vanaf volgende week? Dan is het feest afgelopen, en begint het studiejaar pas echt. 

 

Nog geen genoeg van de introweek? Bekijk onze Instagram-pagina voor meer video’s van de HvA Experience. 

Beeld: HvanA | Leden van studentenvereniging SSRA informeren eerstejaars studenten.
Beeld: HvanA | Eerstejaars studenten leren cultureel centrum FLOOR kennen.
Beeld: HvanA | Het introductiefestival op het Wibauthof was weer een groot feest.