Lees het nieuwe HvanA magazine: een editie over studeren in de hoofdstad

28 augustus 2023
Beeld:

Saskia van den Boom

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
28 augustus 2023

Wat heeft Amsterdam voor jou als student in petto? En hoe geven andere HvA’ers hun tijd in de grote stad of daarbuiten vorm? HvanA opent dit studiejaar met een nieuw papieren magazine, een editie bomvol verhalen en tips over het leven van studenten in de hoofdstad. 

Klik hier voor een bladerbare versie van het HvanA-magazine. 

Beeld: HvanA | Het nieuwste magazine

Op kamers of niet? 

Als je studententijd aanbreekt, kom je plots voor allerlei belangrijke keuzes te staan. Zo vindt de een het prima om wat langer bij de ouders te blijven wonen, terwijl de ander juist zo snel mogelijk op kamers wil. Alhoewel, is het nog wel een keus? Niet iedere student wil zich immers vier jaar lang blauw betalen voor wat onafhankelijkheid.

 

Steeds meer studenten laten het leven op kamers dan ook links liggen. In de nieuwste editie van het HvanA-magazine zochten we uit hoe het met HvA-studenten zit. Wat blijkt? Het gros van hen blijft bij mam en pap wonen. Wat doet dat met hun sociale leven en hoe denken ze daar zelf over? Drie HvA’ers delen hun ervaringen in ons coververhaal. 

 

Alles of niets? 

En als je studententijd dan eenmaal is aangebroken, waar sta je dan wel en niet voor open? Ga je voor een ervaring in het buitenland of blijf je liever dichtbij huis? Stort je je in een studentenvereniging of houd je het bij je oude vriendengroep?

 

Van HvA-studenten wilden we ook weleens weten hoe zij denken over het gebruik van harddrugs. Sinds de lockdowntijd zouden drugs steeds normaler zijn geworden voor jongvolwassenen. Maar wat is daarvan waar en wat zien HvA’ers ervan terug in hun eigen omgeving? 

Beeld: Stadsarchief Amsterdam / ANEFO

Niet alleen het studentenleven verandert continu, de HvA zelf ook. In 2023 is het dertig jaar geleden dat de hogeschool voet zette in de hoofdstad. Trek in wat geschiedenis? Lees dan onze samenvatting van de belangrijkste gebeurtenissen in dertig jaar hogeschoolhistorie.

 

Tips

Ben je dan nog niet uitgelezen, deze editie van het HvanA-magazine staat ook weer vol met tips. Wat zijn leuke culturele uitjes, de komende maanden? En waar moet je echt eens heen als student, zowel binnen als buiten de ring? Wie weet, misschien kom je in deze editie ook nog wel een leuke kortingsactie tegen. 

 

Blader het magazine alvast online door of gris er eentje mee als je op de campus bent. Je vindt deze editie van HvanA in alle gebouwen en bij de Student Info-punten. Veel leesplezier!