Maaike Lürsen, secretaris van de hogeschool,​ vertrekt bij de HvA

13 juli 2023
Beeld:

Monique Kooijmans/HvA | Maaike Lürsen​ neemt afscheid

Geplaatst door
Paul Disco
Op
13 juli 2023

Maaike Lürsen neemt deze week afscheid van de HvA. Ze was sinds 2016 secretaris van de hogeschool en in die functie onder meer een belangrijke adviseur van het College van Bestuur. De HvA noemt haar ‘van grote waarde voor de hogeschool’.

Als hogeschoolsecretaris was Lürsen zeven jaar lang het hoofd van de bestuursstaf en verantwoordelijk voor de ondersteuning van de top van de HvA. Wekelijks vergaderde ze met het College van Bestuur en trad ze in overleg met de decanen en bedrijfsvoerders van de hogeschool.

 

Ook de veiligheid van de hogeschool, van campus tot cybersecurity, had ze in haar portefeuille. Bij haar aantreden motiveerde Lürsen haar stap naar de HvA als volgt: ‘Ik voel me erg op mijn plek bij een kennisorganisatie als de HvA, waar veel nieuwsgierige en bevlogen mensen aan verbonden zijn. Ik laat me daar graag door inspireren.’

 

De rol als secretaris blijkt een functie waarvoor vertrouwen, tact, daadkracht en voelsprieten voor wat er op de vloer speelt essentieel zijn. Lürsen heeft de afgelopen zeven jaar grote HvA-projecten moeten afstemmen, zoals de ontvlechting van HvA en UvA (2017), de grote cyberaanval op de computersystemen van de HvA (2021) en natuurlijk de omgang met het coronavirus.

 

Donderdagmiddag is er in het Wibauthuis een afscheidsborrel. Wat Lürsen hierna gaat doen, is niet bekend.