Nieuwtje: maar liefst drie HvA’ers in nieuw bestuur van Asva Studentenvakbond

23 juni 2023
Beeld:

Asva Studentenvakbond | Het nieuwe bestuur van Asva Studentenvakbond

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
23 juni 2023

Asva Studentenvakbond heeft een nieuw bestuur geformeerd. Opvallend: in het 79e bestuur van de Amsterdamse studentenbelangenbehartiger zitten maar liefst drie studenten van de HvA. De afgelopen jaren zat er vaak maximaal een hbo’er in het Asva-bestuur. 

Ilona Polle (Toegepaste Psychologie), Quinten Dam en Henk van den Bosch (beiden Toegepaste Wiskunde) zullen vanaf september de belangen van Amsterdamse studenten gaan behartigen. Zij zijn gekozen als lid van het 79e bestuur van Asva, de Amsterdamse connectie van de Landelijke Studentenvakbond.

 

Polle zal de positie van vice-voorzitter gaan bekleden, Dam en Van den Bosch worden respectievelijk secretaris en penningmeester. Het bestuur treedt vanaf eind augustus aan en wordt vijfkoppig, waar het vorig jaar nog zes leden telde. UvA-studenten Izabella Voortman (Filosofie) en Lily George (Culturele Antropologie) maken het bestuur compleet.

 

Welke koers Asva gaat varen? In het persbericht dat Asva heeft uitgestuurd laat voorzitter Voortman weten dat het bestuur zich wil inzetten voor ‘persoonlijk onderwijs, waarbij iedere student de hulp krijgt die nodig is om zich volledig te ontwikkelen. Elke student heeft andere behoeftes’. Afgelopen jaar werd het voorzitterschap ingevuld door HvA-student Aziza Filal.In de rubriek Nieuwtje brengen we je kort op de hoogte van wat er speelt in het hoger onderwijs. Al het snelle nieuws vind je hier verzameld.