Nieuwtje: personeelsvereniging voor HvA’ers in de maak

19 mei 2023
Geplaatst door
Paul Disco
Op
19 mei 2023

Een groep enthousiaste HvA’ers wil een personeelsvereniging opzetten en organiseert binnenkort een kennismakingsbijeenkomst. Vrijdag 26 mei start de nieuwe personeelvereniging met een ProeVerij in de open ruimte van het Jakoba Mulderhuis.

Alle personeelsleden van de HvA zijn welkom. Op het programma staat onder andere kennismaken via speeddaten en een lab safari naar allerlei apparatuur die in het Jakoba Mulderhuis wordt gebruikt. 

Beeld: Paul Disco | Jerke van der Woerdt

JongHvA

‘Het idee is geboren uit het succes van JongHvA, een netwerk voor HvA’ers tot 35 jaar. Er kwamen steeds vaker geluiden uit de groep van JongHvA-verlaters, dat het zo zonde is dat er geen fijn en nuttig netwerk meer is na je 35e’, zegt Jerke van der Woerdt, een van de initiatiefnemers van de personeelsvereniging. Inmiddels is er al een lijst met ongeveer honderd belangstellenden.

 

Van der Woerdt: ‘Er blijkt een behoefte te zijn aan een mix van fun, elkaar ontmoeten, verdieping en de HvA beter leren kennen. Ook buiten je eigen werkkring. Zeker zo na de corona-periode.’

Programma 26 mei 2023

15:00 uur: Opening en uitleg van de personeelsvereniging

15:15 uur: Activiteit 1, kies uit: break-out/break-inroom, speeddaten, speurtocht door JMH

15:55 uur: Activiteit 2, kies uit: break-out/break-inroom, speeddaten, speurtocht door JMH

16:30 uur: Borrel

Geen bestuur

De personeelsvereniging zal geen bestuur en ook geen commissies hebben. De organisatie zal waarschijnlijk gaan lijken op hoe de gemeente Amsterdam het heeft geregeld: iedereen kan een bijeenkomst organiseren met een simpel aanvraagformulier. Voorlopig is er alleen nog een Teams-pagina voor meer informatie of om mee te denken. Het idee is om na het zomerreces echt aan de slag te gaan met de personeelsvereniging.