Nieuwtje: vanaf dit jaar wordt de opleidingscommissie bij FMR gekozen

7 februari 2023
Beeld:

IStock

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
7 februari 2023

In mei zijn er bij de Faculteit Maatschappij en Recht (FMR) verkiezingen voor de opleidingscommissies (OC). Voor het eerst, want voorheen werden de docenten en studenten benoemd en niet gekozen.

De verkiezingen zijn vooralsnog een proef bij de vijf voltijd bacheloropleidingen van de FMR. Dat betekent dat er bij FMR straks in mei niet alleen gestemd moet worden voor de deelraden van de faculteit en de Centrale Medezeggenschapsraad (CMR), maar ook voor de opleidingscommissies.

 

In zo’n opleidingscommissie discussiëren studenten samen met docenten over de inhoud en studielast van hun opleiding. Ook hebben ze inspraak op het beleid. Het idee is dat verkiezingen voor de OC democratischer zijn en de gekozen studenten en docenten hun opleiding beter kunnen vertegenwoordigen. De zittende leden van de vijf betrokken opleidingscommissies hebben bericht gekregen dat voor hun zetel straks verkiezingen worden gehouden. 

 

De periode voor studenten en medewerkers om zich kandidaat te stellen voor een opleidingscommissie bij FMR loopt van 6 maart tot en met 3 april. Studenten worden voor één jaar benoemd, en medewerkers voor twee jaar. Dat geldt ook de Deelraad en de CMR. De bekendmaking van de uitslag van alle verkiezingen is op 1 juni 2023.

 

Dit artikel is aangevuld op 7-2-2023, 16:17. De verkiezing voor de OC's van FMR is ook voor medewerkers.