HvA Pride zorgde ook dit jaar weer voor meer vrijheid en inclusiviteit

13 december 2022
Beeld:

HvA Pride | Richard van der Veen en Kiek Vellinga

Geplaatst door
Maja de Goede
Op
13 december 2022

Wie wordt dit jaar HvA'er van het Jaar 2022? Misschien wel de gezichten van HvA Pride, die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor meer inclusie op de HvA. Dankzij Richard van der Veen en Kiek Vellinga is het hier meer geaccepteerd om af te wijken van de norm.

Vier jaar geleden, op Paarse vrijdag, werd HvA Pride opgericht. Inmiddels is de club niet meer weg te denken op de Hogeschool van Amsterdam. Richard is docent Creative Business, Kiek doceert aan de opleiding HBO-ICT. Beiden wilden zich ‘vrijer’ voelen voor de klas en dat is sinds de oprichting van HvA Pride gelukt, zo stellen ze. 

 

Hun platform is er voor iedereen die zich verbonden voelt met de LHBTQI+-gemeenschap. Misschien kun je buiten de hogeschool, zelfs thuis, niet helemaal jezelf zijn. HvA Pride wil ervoor zorgen dat je dat op de HvA in ieder geval wél kan. Dit doet de club bijvoorbeeld door verschillende evenementen en activiteiten te organiseren. 

 

Op dagen als Paarse vrijdag, Coming-Outdag of Wereldaidsdag laten Richard en Kiek extra van zich horen. Het bestuur organiseert feesten, borrels, spelletjesavonden, maar ook lezingen en workshops om deze onderwerpen te bespreken en vieren. 

Naast deze evenementen kwam HvA Pride afgelopen jaar geregeld in actie. Begin oktober, op Coming-Outdag, riepen ze studenten en medewerkers op om mee te doen aan hun hand-in-handactie. 

 

‘Bijna de helft van de Nederlandse LHBTQI+- personen vindt het lastig om hand in hand te lopen met diens partner’, schreef de organisatie op Instagram. ‘Altijd en overal, juist tijdens je studietijd op onze campus, moet je hand in hand kunnen lopen met wie jij wilt.’

 

Mede dankzij de inzet van Richard van der Veen en Kiek Vellinga, wordt het meer geaccepteerd om als student of medewerker in gender en geaardheid af te wijken van de norm. Daarom nomineert onze redactie deze gezichten van HvA Pride voor de titel HvA’er van het jaar. De verkiezing voor HvA'er van het Jaar 2022 vindt op 14 december om 16.00 uur plaats in Floor, het culturele platform van de HvA. Daar kun jij bepalen wie de winnaar wordt, na afloop is er een gezellige borrel. Leuk als je erbij bent! Je kunt je aanmelden via deze link.