Beeldig – Een ode aan de sneaker

22 maart 2022
Beeld:

Eva Strating

Geplaatst door
Eva Strating
Op
22 maart 2022

In de nieuwe rubriek Beeldig vangen we het leven op de campus in beelden. Mooie, opvallende of juist lelijke dingen die je dagelijks ziet, maar waar je nooit echt naar kijkt. Deze week richten we de blik omlaag naar de sneaker.

Al is het misschien een oud paar achterin de kast, iedereen bezit ze. De sneaker is meer dan een sportieve, gemakkelijke schoen met rubberen zolen, het is een manier geworden om je identiteit uit te dragen. Het meisje met afgetrapte skateschoenen rookt een sigaret, nonchalant. Een jongen zit op een bankje in de zon en draagt een exclusief paar felgekleurde Nikes, hij wil graag opvallen.

Er zijn oneindig veel verschillende kleuren en modellen en toch hebben ze allemaal een ding gemeen. Comfort. Je kunt rustig de hele dag op een paar sneakers lopen zonder blarenpleisters op zak. Voor zo’n beetje elke activiteit kun je ze uit de kast trekken. ’s Ochtends op sneakers de deur uit, rennen voor de trein, vervolgens naar je wekelijkse sportles en daarna dansen in de club. Dat gaat niet op hakken.

De populariteit van een nieuw paar uitgebrachte Jordans. De tijdloosheid van een sneaker als de Adidas Superstar. De geur van een paar vers uit de doos maar ook de charme van die afgetrapte lievelingsgymp waarmee je tijdens het uitgaan in de kots stond. Hoeveel concurrentie de sneaker ook krijgt van de loafer, hak of laars, we dragen de sneaker met liefde. In elke vorm, kleur en maat.