Julia Juicht – en is de trotse moeder van Lamora

9 maart 2022
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
9 maart 2022

Vanuit Noord-Brabant gaat Julia Kroonen (21) voor het derde jaar naar de HvA om te studeren. Terug naar de grote stad, na een lange tijd achter de laptop in haar slaapkamer; Julia schrijft het allemaal op. Deze week over haar eerste kind.

Toen ik haar voor het eerst in mijn armen had, was ik meteen verliefd. Daarom heb ik mijn kleine Lamora vernoemd naar Amora, een naam die staat voor liefde. Eindelijk: ik ben moeder.

 

2 maart 2022 is ze geboren. Samen met mij stonden talloze andere vrouwen in de Ikea te bevallen. Het viel me helemaal niet zwaar. Trots hield ik Lamora vast en wreef ik over haar roze wangen. Mijn moeder was er niet zo happy mee, want zij dacht dat ik nog niet klaar was voor het moederschap. Ik heb al eerder een plantenkind gehad, maar die was ik na de geboorte binnen twee minuten weer vergeten. Heb haar niet eens een naam gegeven en een week later was ze dan ook dood.

Mijn twee bamboes worden dit weekend geboren, ze heten Bram en Loes

Nu ik net 21 ben geworden, heb ik besloten mijn moederschap serieus te nemen en met heel mijn hart te zorgen voor Lamora. Daarom heb ik haar ook ingeschreven bij Plantsome, een app die nieuwe moeders helpt hun pasgeborene te verzorgen. Iedere week krijg ik een melding dat ik haar moet voeden. Niet iedere dag, want Lamora is een orchidee: die heeft niet veel water nodig.

 

Om de geboorte te vieren heb ik een plantshower georganiseerd zodat mijn vriendinnen ook kennis met haar konden maken. Toen ze Lamora zagen, werden ze ook meteen verliefd. ‘Wat een dropje! En paars is ook jouw lievelingskleur, wat lijkt ze op jou!’, zeiden mijn vriendinnen Sanna en Roxane. Ze vonden wel dat Lamora wat vriendinnen kon gebruiken. Dus nu heb ik ook Rica, een Ctenanthe. Zij houdt van yoga, want als het avond is strekt ze haar bladeren. Maar het meest trekt Lamora naar Yara, een Spathiphyllum. Zij is met haar bos bladeren een wilde meid en staat nu in volle bloei.

 

Lamora leeft na een week nog steeds, dus ik kan wel concluderen dat ik een goede moeder ben. Daarom ben ik weer in verwachting, nu van een tweeling. Mijn twee bamboes worden dit weekend geboren, ook in de Ikea. Ze heten Bram en Loes. Ik verwacht dat de bevalling goed gaat verlopen, maar als ik ineens een random afschrijving op mijn karige bankrekening krijg wordt het lastig. Nog even afwachten dus, spannend!