Amsterdamse hogescholen en studenten organiseren samen verkiezingsdebat

4 maart 2022
Beeld:

Bob Bronshoff (Floor) | Het HvA-verkiezingsdebat, vier jaar geleden

Geplaatst door
Eva Strating
Op
4 maart 2022

Op 16 maart kun je een nieuwe gemeenteraad kiezen. Om jou als Amsterdammer te helpen bij het maken van je keuze organiseren hogescholen in samenwerking met studenten een verkiezingsdebat op de HvA.

Studenten van vijf Amsterdamse hogescholenHvA, AHK, Inholland, Rietveld Academie, Ipabo en Hotelschool The Hague hebben de stellingen voor het debat bedacht. Over die stellingen zullen de partijen aanstaande dinsdag in debat gaan. ‘Waar een student van de kunstacademie ruimte voor kunst en cultuur heel belangrijk vond, had een student bestuurskunde soms hele andere dingen hoog op het lijstje’, vertelt Milan Moheb van cultureel platform Floor, waar het debat plaatsvindt. ‘Ze moesten er wel samen uitkomen. Het is leuk om te zien hoe dat de verschillende studenten gelukt is.’

 

Geen verkooppraatje
‘De inhoud van het debat komt vanuit de jongeren en het gesprek ook’, zegt Moheb. ‘Iedereen kan vragen stellen, zowel tijdens als na het debat. De partijen komen dus niet enkel een verkooppraatje houden.’ Ook de mensen die het debat volgen via de livestream kunnen in de chat vragen stellen.

 

Kandidaten van in ieder geval GroenLinks, D66, PvdA, VVD, SP, CDA, Partij voor de Dieren en DENK gaan met elkaar de strijd aan op de HvA. Het debat vindt plaats op 8 maart bij Floor in het Wibauthuis van 16.00 tot 18.00 uur, met aansluitend een borrel. De livestream vind je hier en aanmelden kan hier.