Asva Studentenunie heet voortaan Studentenvakbond

3 maart 2022
Beeld:

Asva Studentenvakbond

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
3 maart 2022

Alle oude stickers, banners en posters kunnen de prullenbak in. Asva Studentenunie krijgt namelijk een nieuwe naam: Asva Studentenvakbond.

De algemene ledenvergadering van Asva keurde de naamsverandering woensdag goed. Studentenvakbond, die naam is toepasselijk, vindt Asva-voorzitter Emma Buining (Sportkunde, HvA): ‘We zijn altijd al een vakbond geweest en nu heten we ook weer zo.’ Volgens haar hing de naamsverandering al jaren in de lucht.

De nieuwe naam moet voor minder verwarring zorgen, vooral bij studenten van de HvA. ‘We hebben een heel rijke geschiedenis, maar vooral op de Universiteit van Amsterdam’, zegt Buining. ‘Als we onszelf voorstelden aan HvA’ers als Asva Studentenunie dan moesten we altijd uitleggen wat dat inhoudt. Het woord vakbond past veel beter bij wat wij zijn en wat we voor studenten kunnen doen.’

 

Wat doet Asva Studentenvakbond?

Naast het vertegenwoordigen van alle Amsterdamse studenten – zoals elke andere vakbond doet voor werknemers – biedt Asva Studentenvakbond een aantal diensten die je kunnen helpen in je studententijd. Zo verkopen ze iedere dinsdag goedkope fietsen en kunnen ze je helpen met het vinden van een kamer. Als je een keer problemen hebt met je huisbaas of met je studiefinanciering, biedt Asva ook gratis juridische hulp aan.