Vanaf vandaag kun je weer onbelemmerd ademhalen op de HvA

24 februari 2022
Beeld:

HvanA

Geplaatst door
Marloes van de Wakker
Op
24 februari 2022

Geen gedoe meer over mondkapjes die niet of op de verkeerde manier gedragen worden. Vanaf vandaag zijn namelijk bijna alle coronaregels op de HvA verdwenen. Naast mondkapjes zeggen we voorlopig ook de anderhalve meter afstand en ingewikkelde looproutes vaarwel.

Het leven lijkt weer op hoe het was. In clubs, kroegen en op festivals kon je afgelopen weekend weer tot de late uurtjes de billen uit de broek dansen. Ook op de HvA gaat per vandaag alles weer zo goed als terug naar het ‘oude normaal’. 

 

De looproutes en aparte in- en uitgangen in de gebouwen verdwijnen. Daarnaast zullen de handhavers niet langer bij de ingangen staan. Studenten hoeven geen afstand meer te houden en niet langer een mondkapje te dragen. Kom je met het openbaar vervoer naar de HvA? Dan moet je onderweg nog wel een mondkapje op, dus houd hem op zak.

Wel blijft het advies om bij klachten thuis te blijven en je te laten testen. De HvA blijft daarom zelftesten aanbieden. Deze liggen nog altijd bij de ingangen of kun je bestellen via Zelftestonderwijs. Ook blijven de desinfectiepompen bij de ingangen staan en houdt de HvA nog even vast aan het aangepaste schoonmaakbeleid. Sinds de start van de coronacrisis worden deurklinken en knoppen extra vaak gepoetst.

 

Eerder werd de maximale groepsgrootte van 75 personen voor colleges al afgeschaft en veranderden de isolatieregels. Bij een positieve test hoef je nu nog maar vijf dagen binnen te blijven, mits je 24 uur klachtenvrij bent.

 

Toetsreglement

De aangepaste toetsregeling voor studenten geldt niet langer. Eerder kregen studenten die door corona een tentamen misten een extra kans aangeboden, waardoor ze alsnog twee toetsgelegenheden hadden. De HvA wilde hiermee voorkomen dat studenten die positief getest waren, toch naar school kwamen om het tentamen te maken. Deze regeling is alleen nog van toepassing voor tentamens in blok 2. Het college van bestuur heeft besloten dat de regeling niet meer geldt voor tentamens van blok 3 en 4.

 

Zijn er toch persoonlijke omstandigheden waardoor je je toets niet kunt maken? Dan geldt de ouderwetste regeling bij ziekte, wat betekent dat je vooraf contact moet opnemen met de examencommissie.