Dit zijn de uitslagen van de mr-verkiezingen

24 mei 2018
Beeld:

Daniël Rommens | Studenten Nadine Ruiter en Jeffrey Meijer (beiden kandidaat voor de CMR en FMR)

Geplaatst door
Nina Rijnierse Flora Woudstra Hablé
Op
24 mei 2018

De uitslagen van de medezeggenschapsverkiezingen zijn donderdagmiddag bekendgemaakt in het Benno Premselahuis. Van alle studenten bracht 4,98 procent dit jaar hun stem uit voor de Centrale Medezeggenschapsraad.

In de centrale raad en de faculteitsraden zitten studenten en medewerkers die met het bestuur praten over beleid op de HvA. Er zijn ieder jaar verkiezingen voor studenten en om het jaar verkiezingen voor medewerkers. Donderdag werd bekend wie van de kandidaten een plekje in de raden heeft bemachtigd en hoeveel studenten en medewerkers hun stem uitbrachten.

 

Voor de centrale medezeggenschapsraad was de opkomst onder medewerkers zoals gebruikelijk een stuk hoger dan bij de studenten. Respectievelijk 45,43 procent en 4,98 procent bracht voor deze raad hun stem uit.

 

Onder studenten was de opkomst voor de verkiezingen het hoogst bij de faculteit Techniek: 7,23 procent van de studenten sprak hun voorkeur uit over de kandidaten voor hun deelraad. De meeste medewerkers die van zich lieten horen zijn afkomstig van de faculteit Gezondheid: de opkomst was daar met 76,26 procent het hoogst.

Veel kandidaten

Opvallend was het grote aantal kandidaten dat zich dit jaar verkiesbaar stelde, vertelt Paulien Heijne, voorzitter van het Centraal Stembureau donderdag op de bekendmakingsbijeenkomst. In totaal stelden 166 studenten en 103 medewerkers zich verkiesbaar voor de verschillende raden. Dat is het hoogste aantal sinds 2011 (toen ging het om 217 studenten).

 

Vooral een plekje de centrale raad was gewild: 83 studenten en 28 medewerkers stelden zich daarvoor kandidaat. Voor beide groepen waren 12 plekken beschikbaar. Voor 4 van de 7 facultaire medezeggenschapsraden meldden zich ook genoeg studenten om verkiezingen te houden. 

 

Tekst loopt door onder de grafiek.

Beeld: Daniël Rommens | Student Jeffrey Meijer (kandidaat CMR en FMR) kreeg het grootste aantal stemmen

De meeste stemmen kreeg student Jeffrey Meijer (21), die verkiesbaar was voor de centrale raad en de deelraad van de faculteit Maatschappij en Recht. Hij voerde de afgelopen twee weken actief campagne. ‘Ik ben collegezalen ingegaan, en bezocht zelfs voor het eerst van mijn leven het Amsterdam Fashion Institute.’

 

Die aanpak legde hem geen windeieren: hij verwierf 206 stemmen voor de centrale raad en 97 stemmen voor de faculteitsraad van Maatschappij en Recht.

Bekijk hieronder de uitslag van de medezeggenschapsverkiezingen.