HvA demonstreert mee tijdens Klimaatmars

2 november 2021
Beeld:

Tim van den Broek | Archiefbeeld

Geplaatst door
Marloes van de Wakker
Op
2 november 2021

Zaterdag gaan wereldwijd talloze mensen de straat op voor een beter klimaat. Naast organisaties als Greenpeace en Milieudefensie verbindt ook de HvA zich aan de Klimaatmars. Een logische keuze, volgens de woordvoerder. ‘We zijn niet neutraal als het om klimaat gaat.’

Nederland staat op de vijfde plek van meest vervuilende EU-lidstaten. Daarom moeten we als land in actie komen, vindt de HvA. De hogeschool loopt daarom op 6 november mee tijdens de Klimaatmars in Amsterdam.

 

In tegenstelling tot twee jaar geledenEr liepen toen wel HvA’ers mee onder de vlag van Re-set HvA. verbindt de HvA zich dit keer als organisatie aan de mars. Het logo van de hogeschool staat op de website van de klimaatmars en de HvA promoot de demonstratie op de communicatiekanalen. Duurzaamheid is als speerpunt opgenomen in het dit jaar uitgebrachte instellingsplan, een meerjarig beleidsplan van de hogeschool. 

 

Geen demonstratie

De HvA ziet het nu als een logische stap om mee te lopen met de mars. ‘We zijn niet meer neutraal als het om klimaat gaat. In de doelstellingen van de HvA staat duidelijk dat we duurzaamheid belangrijk vinden. We zien het ook niet als een demonstratie tegen iets, maar juist als een mars vóór betere klimaatdoelen die we als organisatie onderschrijven en belangrijk vinden’, laat een woordvoerder weten.

‘Wij willen HvA’ers die van plan zijn om mee te lopen, oproepen om dit samen te doen’

De Klimaatmars moet de Nederlandse overheid oproepen om in actie te komen voor een beter klimaatbeleid. De demonstratie vindt daarom plaats tijdens VN-klimaattop in Glasgow, waar wereldleiders afspraken maken over het aanpakken van de klimaatverandering.

 

Samen lopen

Het initiatief om mee te lopen namens de HvA kwam van de Green Office, een duurzaamheidsorganisatie binnen de hogeschool. ‘Wij willen HvA’ers die van plan zijn om mee te lopen, oproepen om dit samen te doen. Dit is gezelliger en ons doel is om mensen die zich met het thema klimaat en duurzaamheid bezighouden bij elkaar te brengen. Wie weet komen daar weer nieuwe initiatieven uit voort’, zegt medewerker Thijs Haverkamp.

 

Studenten en medewerkers kunnen zich via de Green Office aanmelden om mee te lopen. ‘Wij regelen de ontmoetingsplek, zorgen voor iets te drinken en er zullen spandoeken vanuit de HvA aanwezig zijn’, aldus Haverkamp.