Platform Floor krijgt een upgrade door verhuizing

4 oktober 2021
Beeld:

Dylan Jake

Geplaatst door
Marloes van de Wakker
Op
4 oktober 2021

Via een eigen voordeur aan de Wibautraat, stap je zo de nieuwe locatie van cultureel platform Floor binnen. Deze week is de officiële opening van de evenementenlocatie. Om het te vieren organiseert Floor een lezing, workshop, quiz en eindfeest met live muziek en theater.

Floor is blij om nu op een meer prominente plek op de campus te zitten, laat programmamaker Demi van de Worp weten. Met een eigen ingang in het Wibauthuis kan iedereen zo in- en uitlopen. Het cultureel platform zit daar nu sinds de start van het schooljaar, maar maandag werd de evenementenlocatie naast de University Store ook officieël geopend. 

 

Om de verhuizing te vieren is er deze week iedere dag een evenement waar studenten en medewerkers gratis naartoe kunnen. Het programma is een kennismaking met alles wat Floor doet: van het organiseren van lezingen tot een live voorstelling met theater en spoken word.

 

(Tekst loopt door onder  foto.)

Beeld: Dylan Jake | De nieuwe locatie van Floor in het Wibauthuis.

Voorheen zat het kantoor van Floor in een kleine ruimte op de tweede verdieping van het Kohnstammhuis. Voor evenementen moest de aula in het gebouw gereserveerd worden. De nieuwe locatie in het Wibauthuis is helemaal van het culturele platform, waardoor er op ieder moment evenementen kunnen plaatsvinden. De ruimte is hier ook speciaal op ingericht met een verplaatsbaar podium en een systeem aan het plafond om lichten op te hangen.

 

De verhuizing volgt na een jaar met vooral online evenementen. Van de Worp noemt het daarom de start van een nieuwe periode. De komende jaren hoopt Floor verder uit te breiden, om uiteindelijk iedere dag een fysiek programma te kunnen aanbieden.