Fernon Longfur zit een jaar lang namens studenten in HvA-bestuur

20 september 2021
Beeld:

HvA

Geplaatst door
Marloes van de Wakker
Op
20 september 2021

Fernon Longfur (22, Bedrijfskunde) is de nieuwe studentassessor van de HvA. Hij volgt Elijah Alvares op als vertegenwoordiger van studenten in het College van Bestuur.

Als studentassessor zit Fernon het komende jaar bij vergaderingen van het hogeschoolbestuur. Daarin adviseert hij de bestuurders bij hun besluiten vanuit het perspectief van de studenten van de HvA.

 

Het is niet voor het eerst dat Fernon zich inzet voor de hogeschool en het onderwijs. Tot voor kort was hij studentlid bij de Centrale Medezeggenschapsraad. ‘Ik heb mogen ervaren hoe cruciaal een goed studentperspectief is in de besluitvorming. Ik kijk ernaar uit om dit in mijn nieuwe rol als studentassessor voort te zetten’, laat hij weten in een reactie op zijn benoeming.

 

Van november 2019 tot mei 2021 was Fernon bovendien lid van de Jongerenraad Gelijke Kansen Alliantie bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen. Naast zijn studie is hij vakdocent op meerdere basisscholen, waarbij hij leerlingen traint om digitaal vaardig te worden.

 

Fernon is de vijfde studentassessor van de HvA. Marco Kloek, Ruben Neuhaus, Oumaima el Hammouti en Elijah Alvares gingen hem al voor.