Netflix uitgespeeld? Bekijk eens een documentaire van een medestudent

22 februari 2021
Beeld:

Screenshot uit de documentaire Inpakken en wegwezen

Geplaatst door
Kyrie Stuij
Op
22 februari 2021

De ultieme vakantieactiviteit? Documentaires kijken. Laat je bijvoorbeeld verrassen door de verhalen van HvA-studenten van de minor Video & TV. Hun documentaires worden vanaf maandagavond uitgezonden op het tv-kanaal van NH Nieuws.

Mr Featherforce

Op 28-jarige leeftijd krijgt Niek van den Adel een motorongeluk. De dwarslaesie en syringomyelieEen holtevorming in het ruggenmerg waarvan het ontstaan niet altijd duidelijk is. Behandeling is daarom ingewikkeld. die hij daarbij oploopt, veranderen zijn leven. Niek vertelt hoe hij zijn dieptepunten heeft om weten te zetten naar hoogtepunten. De documentaire is gemaakt door Twan Nuijen, Hidde Strijbis, Faye Sifneos en Esma Dursun.

 

Uitzending: dinsdag 23 februari om 17.15 uur, 18.15 en 19.35 op het tv-kanaal van NH Nieuws. In de nacht en de daaropvolgende dag tot 17.15 uur wordt de documentaire herhaald.

Vermist maar niet verloren

Als je zoon vermist raakt, stort je wereld in. Natasja Alderliefste uit Krommenie is moeder van de inmiddels meer dan vier jaar vermiste Sidney Lute. Zij houdt hoop om hem terug te vinden door zelf op zoek te gaan. De documentaire is gemaakt door Colette Budde, Daan van der Spek en Esmee Güler.

 

Uitzending: donderdag 25 februari om 17.15, 18.15 en 19.35 op het tv-kanaal van NH Nieuws. In de nacht en de daaropvolgende dag tot 17.15 uur wordt de documentaire herhaald.

Inpakken en wegwezen

Het is een droom: alles achter je laten en vertrekken naar een warm land. In dit verhaal volgen de makers de koppels Gaby en Jerry en Liesbeth en Ronald in het verwezenlijken van hun droom. Waarom gaan ze op pad? En wat verwachten ze van dit nomadische bestaan? De documentaire is gemaakt door Joël Verhaar, Nathan Venendaal, Roan van Dam en Randy Slikker.

 

Uitzending: zaterdag 27 februari om 17.15, 18.15 en 19.35 op het tv-kanaal van NH Nieuws. In de nacht en de daaropvolgende dag tot 17.15 uur wordt de documentaire herhaald.

De Diepere Lach

Maarten Vos is een lachcoach met een levensverhaal: hoe hebben pijn en verdriet hem toch aan het ‘lachen’ gemaakt? En waarom is hij lachcoach geworden? De documentaire is gemaakt door Sarah Spaan, Naomi de Ridder, Julia Ruijgrok en Elsemieke Schouten.

 

Uitzending: maandag 22 februari om 17,15, 18.15 en 19.35 op het tv-kanaal van NH Nieuws. In de nacht en de daaropvolgende dag tot 17.15 uur wordt de documentaire herhaald.

Vet Tevreden

Inclusiviteit en diversiteit zijn de laatste jaren veelgebruikte begrippen. Toch worden mensen nog steeds vaak beoordeeld op hun uiterlijk en niet op hun talent. De 46-jarige stewardess en activiste Saskia Olivieira weet er alles van en vindt op sociale media een vorm van acceptatie. De documentaire is gemaakt door Eva van Rijn, Charlotte Faijdherbe, Juliette Oldenburg en Melinde Jagga.

 

Uitzending: woensdag 24 februari om 17.15, 18.15 en 19.35 op het tv-kanaal van NH Nieuws. In de nacht en de daaropvolgende dag tot 17.15 uur wordt de documentaire herhaald.

Jong geleerd is jong gedaan

In deze documentaire volgen de makers vier jonge ondernemers. Bas beheert drie bedrijven, maar zit nog midden in zijn havo-eindexamenjaar, Barrie is sinds kort mede-eigenaar van een melkveehouderij en Phoebe en Bess zijn net gestart met hun eigen kledinglabel. Hoe geeft de jonge generatie vorm aan het ondernemersgevoel? De documentaire is gemaakt door Anna Belderink, Tianne van Dam, Kenneth Hoekman en Lidi Horst.

 

Uitzending: vrijdag 26 februari om 17.15, 18.15 en 19.35 op het tv-kanaal van NH Nieuws. In de nacht en de daaropvolgende dag tot 17.15 uur wordt de documentaire herhaald.

Meid met een missie

De 28-jarige Ashley Kolster is het afgelopen jaar gediagnostiseerd met de auto-immuunziekte multiple sclerose (MS). Dit zorgt voor veel obstakels in haar leven. In Nederland kan de progressie van deze ziekte niet worden gestopt. Maar kan dat in het buitenland wel? De documentaire is gemaakt door Melanie Kolster, Kees Leistra en Jesse van der Moolen.

 

Uitzending: zondag 28 februari om 17.15, 18.15 en 19.35 op het tv-kanaal van NH Nieuws. In de nacht en de daaropvolgende dag tot 17.15 uur wordt de documentaire herhaald.