Financiële regeling voor afstudeerders is met halfjaar verlengd

22 januari 2021
Beeld:

Peter Linke

Geplaatst door
Marloes van de Wakker
Op
22 januari 2021

Als je dit jaar afstudeert, kun je ruim 500 euro collegegeld terugkrijgen als je studievertraging oploopt door corona. Deze noodregeling voor studenten is verlengd tot eind augustus.

Door de coronamaatregelen is de kans dat afstudeerders vertraging oplopen veel groter dan normaal. Hoe hard studenten en docenten ook hun best doen, veel praktijkstages kunnen niet doorgaan. Daarom besloot het kabinet eerder al dat studenten die zich na de zomer opnieuw moesten inschrijven om af te studeren, gecompenseerd zouden worden voor de vertraging die ze opliepen.

 

De regeling gold oorspronkelijk voor studenten die tussen september 2020 en januari van dit jaar hun diploma haalden. Corona is echter nog steeds niet onder controle en de maatregelen om het virus te beperken zijn nog strenger dan voorheen. Daarom werd er deze week besloten om de tijdelijke coronaregeling te verlengen tot eind augustus dit jaar.

Het gaat om alle studenten die tussen september 2020 en eind augustus 2021 hun diploma halen. Zij krijgen drie maanden collegegeld terug: 535 euro. Of de vertraging echt te maken heeft met de coronamaatregelen, gaat de overheid niet controleren.

 

Ook studenten met een aanvullende beurs kunnen geluk hebben. Vervalt jouw recht op een aanvullende beurs in de periode tussen oktober 2020 en augustus 2021? Dan heb je recht op een eenmalige tegemoetkoming. Voor studenten in het hoger onderwijs is dit een bedrag van 1500 euro.

 

Ben je nog geen laatstejaarsstudent? Dan kom je helaas niet in aanmerking voor de financiële vergoeding. Of er ook een regeling komt voor studenten uit andere jaren, is nog niet bekend.