De HvA-kantines zijn weer open, maar met een kleiner aanbod

1 september 2020
Beeld:

Andrea Huntjens

Geplaatst door
Andrea Huntjens
Op
1 september 2020

Nu het leven op de campus weer langzaam op gang komt, zijn ook de HvA-kantines weer open. Maar wie snakt naar een couscoussalade of falafelwrap heeft pech. Veel van de eetkraampjes konden na de lockdown namelijk niet terugkeren.

Op de hogeschool is er naast het gewone aanbod van cateringbedrijf Cirfood, normaal gesproken ook plek voor eetkraampjes. Kleine ondernemers kunnen door een klein percentage van hun omzet af te staan aan Cirfood, een plekje ‘huren’ op de campus. Toen de afgelopen maanden de HvA gesloten was, kon ook Cirfood zelf de huur niet betalen. De HvA en de Universiteit van Amsterdam – die hetzelfde cateringbedrijf hebben – besloten daarom de huur van Cirfood kwijt te schelden.

 

Minder omzet

Sinds deze week mogen de HvA-kantines weer open, maar veel van de eetkraampjes zijn weg. Dat heeft het cateringbedrijf bepaald, zegt Liesbeth Nijhuis, districtsmanager UvA-HvA van Cirfood tegen Folia. Omdat er maar weinig studenten en medewerkers op de campus rondlopen, maakt Cirfood minder omzet. ‘Als we die dan ook nog moeten delen met de onderaannemers blijft er wel erg weinig over.’

De kleine ondernemers zitten dus voorlopig thuis, en werden tijdens de sluiting van de HvA ook niet doorbetaald. Ze zijn namelijk afhankelijk van hoeveel ze verkopen. Wanneer en of de kraampjes weer terugkomen, is nog onduidelijk, en dus zijn de kantines voolopig iets minder gevuld dan normaal. ‘Maar ik denk dat ons eigen aanbod divers genoeg zal blijven,’ zegt Nijhuis.