Stembussen geopend: wie kies jij als raadslid voor de HvA of je faculteit?

15 juni 2020
Beeld:

HvanA

Geplaatst door
Kyrie Stuij
Op
15 juni 2020

Wie besluit er namens jou mee in beslissingen voor de gehele HvA, je faculteit of je afdeling? De kandidaten voor alle raden van medezeggenschap stomen zich nu klaar voor hun campagne. Stemmen kan tot en met 28 juni. 

De verkiezing stond al eerder op de planning, maar werd uitgesteld vanwege de coronacrisis. Inmiddels zijn de kandidaten bekend en kan er alsnog voor de zomervakantie gestemd worden. 

 

Als HvA’er kun je twee keer je stem uitbrengen. Namelijk op de Centrale Medezeggenschapsraad (CMR) en op de deelraad van je faculteit, of van de afdeling waar je werkt. In de CMR zitten studenten en medewerkers die een keer per maand met het hogeschoolbestuur vergaderen, en meebeslissen over zaken die belangrijk zijn voor de gehele HvA. Denk bijvoorbeeld aan de bouw van het Conradhuis, of arbeidsvoorwaarden van medewerkers.  

 

Relax Lab

Elke faculteit heeft een eigen deelraad. Studenten en medewerkers controleren bijvoorbeeld of de regels per opleiding wel eerlijk zijn. Ook komen ze zelf met initiatieven.  Zo ontwikkelde de deelraad van de faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie het Relax Lab in het Benno Premselahuis: een ruimte waar medewerkers en studenten tot rust kunnen komen.

Daarnaast is er een specifieke deelraad voor HvA’ers die op centrale afdelingen werken. Zoals medewerkers van de bibliotheek, ondersteunend personeel van het hogeschoolbestuur en afdelingen als Communicatie en Juridische Zaken. 

Het aantal kandidaten is voor de CMR het grootst. Zo hebben 49 studenten zich opgegeven voor de 12 zetels. Voor medewerkers geldt hetzelfde aantal zetels: daar hebben 24 medewerkers zich voor beschikbaar gesteld.

 

Meeste kandidaten

De faculteit Business & Economie heeft van de faculteiten de meeste kandidaten onder de studenten. Daar zijn 21 studenten in de running voor 12 zetels. Een contrast met het aantal medewerkers. Slechts 11 hebben zich opgegeven voor 12 zetels. Deze kandidaten krijgen daardoor al zonder verkiezing een plek in de raad. Alle verdelingen per faculteit zijn te vinden op deze interne pagina

 

De kandidaten gebruiken aankomende tijd om campagne te voeren. Via deze link vind je de namen en de motivatie van kandidaten, en kun je tot uiterlijk 28 juni je stem uitbrengen. De uitslag wordt bekendgemaakt op 2 juli om 15.00 uur.