PattaxHvA komt met een nieuwe lijn: truien, tassen en condooms

18 mei 2020
Beeld:

Sophie Folmer

Geplaatst door
Andrea Huntjens
Op
18 mei 2020

Kledingmerk Patta blijft samenwerken met de HvA. De kledinglijn, die aan het begin van het jaar de PattaxHva Hoody lanceerde, wordt uitgebreid met accessoires. Vanaf vandaag is er een tas met het HvA-logo te koop, binnenkort zijn er zelfs condooms.

Vorig jaar sloeg Amsterdams streetwearmerk Patta de handen ineen met de minor Ondernemerschap van de Hogeschool van Amsterdam om een trui te ontwerpen. De PattaxHvA Hoody werd gelanceerd in Sexyland en verkocht op de hogeschool.

Binnen een week werden er 400 truien verkocht. In het najaar volgt een nieuwe truien- en shirtlijn. De items zullen worden verkocht in de University Store, die vanaf het nieuwe collegejaar te vinden is in het Wibauthuis.

Beeld: Sophie Folmer | De voorzijde van de PattaxHvA-tas

Tot die tijd wordt de collectie aangevuld met een lijn van accessoires. Vandaag verschijnt daarvan het eerste product: een tote bag. De tassen zijn voor twintig euro te koop via de webshop en op 2 juni verkopen de studenten van de minor Ondernemerschap de tassen in het Wibauthuis.

 

In de komende maanden volgen er meer producten, waaronder zelfs condooms. Ook die zijn voorzien van het PattaxHvA-logo. 

 

Ontwerpen via Zoom

Jessica Singh (Media, Informatie en Communicatie) hielp mee met de collectie, die ondanks de coronacrisis gewoon doorging. ‘We hebben alles via Zoom gedaan. De vergaderingen, maar ook het ontwerpen samen met Patta. Natuurlijk was dat jammer, maar het eindresultaat is net zo gaaf als dat het zonder corona was geweest.’

 

Volgens Jessica geeft de coronacrisis sommige HvA’ers misschien een extra zetje om de tas te kopen. ‘Juist in deze tijd is het fijn om die verbintenis met je medestudenten en -docenten te hebben. Deze tas laat zien dat we allemaal op de HvA zitten. Daarom hebben de letters ook de kleuren van de huisstijl van de HvA.’