De hogeschool opent een campus op Media Park in Hilversum

11 februari 2020
Beeld:

Marc van der Chijs (cc, via Flickr) | De studio en nieuwsredactie van de NOS op het Media Park in Hilversum

Geplaatst door
Andrea Huntjens
Op
11 februari 2020

De HvA gaat een ‘Media Campus’ beginnen in Hilversum. Vanaf september moet deze in gebruik genomen worden op het Media Park. Betekent dit dat je jouw studie volgend jaar in Hilversum gaat volgen?

Niet helemaal. De zogenoemde ‘Media Campus’ is namelijk niet bedoeld voor voltijdsstudenten, maar voor werkenden. Onder de naam Leven Lang Ontwikkelen kunnen mensen die al een diploma op zak hebben, zich bijscholen of cursussen volgen bij verschillende programma’s.

 

Een van die programma’s is Make IT Work. Het omscholingsprogramma, dat gericht is op ICT, zit al twee jaar op de nieuwe campus in Hilversum. In dat project worden mensen met een hbo of wo-diploma in een jaar omgeschoold voor een baan als software engineer, business analytics specialist of cyber security specialist.

Meer reuring

‘Er is een enorme vraag naar omscholing in de gemeenten rondom Amsterdam. Op een plek als het Media Park, waar veel mensen werken, komt zo’n campus goed van pas. Bovendien zorgt een hogeschool voor wat meer reuring’, zegt projectleider Ronald Kleijn.

 

Nu gaan meerdere programma’s van Leven Lang Ontwikkelen zich dus aansluiten bij Make IT Work. In september moet de nieuwe campus open gaan. Volgens Kleijn betekent dit overigens niet dat ook de voltijdstudies binnenkort naar Hilversum zullen vertrekken. ‘Die blijven gewoon in Amsterdam. In de toekomst vinden er misschien wel gastcolleges plaats op het Media Park.’