Deze zeven docenten maken kans op de titel Docent van het Jaar 2018

21 maart 2018
Beeld:

Daniël Rommens | De uitreiking van de Docent van het Jaar 2017

Geplaatst door
Carlijn Schepers
Op
21 maart 2018

De zeven finalisten voor de Docent van het Jaar-verkiezing 2018 zijn bekend. Studenten stemden per faculteit op hun favoriet. Zit de jouwe erbij?

Een docent die boeiend vertelt, die zelfs de meest ongeïnteresseerde student kan motiveren, die echt wil weten hoe het met je gaat of die iedereen aan het lachen krijgt. Er zijn veel vaardigheden die een docent tot een goede maken en iedere student heeft wel een persoonlijke favoriet. Om docenten eens per jaar in het zonnetje te zetten organiseren de Asva studentenunie en de Centrale Medezeggenschapsraad (CMR) voor de negende keer de Docent van het Jaar-Verkiezing.

‘Ik zat vrijwillig bij elk niet verplicht hoorcollege’

Relaxt lesgeven

Afgelopen februari mochten studenten stemmen wie ze de beste docent vonden van hun faculteit. Die winnaars zijn nu bekend. Op de Faculteit Bewegen, Sport & Voeding won Rem Pronk, Hij is ‘een gouwe gast’ volgens een van de inzenders en ‘een legend’ volgens een andere student.

 

Op de Faculteit Business & Economie stemde de meerderheid voor Jamal Abid, die onder andere wordt geroemd om zijn relaxte manier van lesgeven. Jochen Riester krijgt de meeste stemmen op de Faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie. Hij wordt een voorbeeld genoemd en ‘de creatiefste docent aller tijden’. Een student schrijft zelfs ‘Jochen 4 president’ bij zijn inzending.

Ook Niek Kruijer van de Faculteit Gezondheid krijgt zulke lovende woorden van de studenten die hem nomineerden. Veel hebben het over zijn humor. Eentje schrijft: ‘Niek is een topper. Ik zat vrijwillig bij elk niet verplicht hoorcollege.’ Renske Bijl van Faculteit Maatschappij & Recht is de enige vrouwelijke docent die dit jaar kans maakt. De stemmers zijn het erover eens dat ze moet winnen, want: ‘Ze staat binnen 0,1 seconde klaar als je haar nodig hebt,’ ‘Ze is altijd vrolijk en enthousiast’ en ‘Haar powerpoints zijn de bom’.

‘Haar powerpoints zijn de bom’

‘Eng georganiseerd’
Van de studenten op de Faculteit Onderwijs & Opvoeding mag Aad Sinke winnen. Over hem wordt gezegd dat hij vol passie zit en ‘bijna eng georganiseerd’ is. De laatste genomineerde is Marc van Bochove van de Faculteit Techniek. Hij maakt ook een goede kans, want hij won al eerder een prijs voor de beste chemiedocent in het hoger beroepsonderwijs.

 

Nu de zeven genomineerden bekend zijn bezoekt een studentenjury colleges van alle faculteitswinnaars. Deze jury kiest vervolgens een winnaar en die wordt op de Onderwijsconferentie op 12 april bekroond tot beste HvA-docent van 2018.