Dit vonden jullie de leukste items in het eerste jaar HvanA

15 januari 2019
Beeld:

HALAL DOCS/BNNVARA | Het best gelezen verhaal van het afgelopen jaar ging over Jolene Niedick

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
15 januari 2019

HvanA bestaat vandaag één jaar! We hebben honderden artikelen, video’s en podcasts gemaakt. Maar welke vonden jullie het leukst? Bekijk hieronder de tien populairste items van afgelopen jaar. 

1. Jolene: agressie, foute mannen, F-side én een HvA-diploma

Ondanks een leven vol agressie, destructieve relaties en het gemis van een vader behaalde oud-HvA’er Jolene Niedick haar diploma Toegepaste Psychologie. In dit interview blikt ze terug op haar turbulente leven en vertelt ze welke rol de HvA hierin heeft gespeeld.  

2. Micdrop in het Dr. Meurerhuis 

Van shinen in je foute kersttrui tot feesten in de soos. De studenten van het Dr. Meurerhuis weten hoe je de campus ombouwt tot een woonkamer. Proef de sfeer op misschien wel de gezelligste HvA-locatie in deze micdrop.

 

3. HvA gaat voor bouw gehele Conradhuis

Groen licht voor de bouw van het Conradhuis. Belangrijk nieuws in 2018 en daarmee een van de meest gelezen verhalen. Met het akkoord voor het nieuwe schoolgebouw is er een oplossing gevonden voor de Faculteit Techniek die op den duur de Leeuwenburgcampus moet verlaten. De bedoeling is op dat moment dat het Conradhuis in 2020 klaar is.

4. Live vanuit Londen: special over de Eco-marathon  

Een bijzondere podcast op locatie. HvanA-redacteuren Carlijn en Daniël zijn naar Londen afgereisd om vanuit het Queen Elizabeth Olympic Park verslag te doen van de Eco-marathon. Daar strijden HvA-studenten om de prijs voor de zuinigste waterstofauto.

5. Hier kan het nog: vanuit college rechtstreeks naar de soos

Eerst ploeteren in de les, daarna de trap af voor een koud biertje. Het Dr. Meurerhuis is een van de laatst overgebleven hogeschoollocaties die nog over een studentenkroeg beschikt. Lees hier hoe een avond in de soos van vereniging Aorta eraan toe gaat.

6. Baklava en bidden 

Driehonderd studenten komen in het voorjaar van 2018 samen op het Museumplein voor de Iftar: het moment waarop moslims het vasten breken en gezamenlijk eten en bidden. Bekijk waarom HvA’ers waarde hechten aan deze traditie, die dit keer gelovigen en niet-gelovigen samenbrengt. 

7. Studeren en drie bedrijven runnen: Murat vertelt hoe

Vijftien uur per dag werken. En dat vijf dagen per week. Náást een studie Commerciële Economie. De 24-jarige student Murat Durcan is met zijn drie bedrijven waarschijnlijk de meest ondernemende student van de HvA.

8. Witte mannen weg uit het bestuur? Medezeggenschap-kandidaten over de streep

Moet het eten in de kantine goedkoper? Mogen auto’s in de Wibautstraat nog maar 30 kilometer per uur rijden? Onze #chickdieallesregelt voelt de kandidaten voor de medezeggenschapsraad aan de tand over pittige stellingen. 

9. Sweatshop op Amfi: ‘Ze mogen de kamer niet uit, niet naar de wc’  

Urenlang doorwerken, zonder pauze of een bezoek aan het toilet. Amfi-studenten imiteren een zogeheten ‘sweatshop’: (kleding)producenten in derdewereldlanden die hun arbeidskrachten slecht behandelen. Zo leren de studenten hoe het later vooral niet moet.

10. Podcast: Nieuwsupdate 25 mei 

Over de combinatie van ondernemen en studeren, de uitslag van de verkiezing voor de medezeggenschapsraad en de bouw van het veelbesproken Conradhuis.

En nu op naar het tweede jaar vol nieuws en verhalen van de campus. Heb je een tip of wil je zelf een verhaal bijdragen? Mail ons!