Oud-HvA’er Carline van Breugel gekozen als interim-voorzitter LSVb

27 september 2018
Beeld:

Privéarchief Carline van Breugel

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
27 september 2018

Oud-HvA’er Carline van Breugel is door de leden van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) gekozen als interim-voorzitter. Deze week stapte oud-voorzitter Geertje Hulzebos met veel rumoer op.

In dit gesprek vertelt ze hoe het bestuur van de studentenbond verdergaat na het vertrek van oud-voorzitter Geertje Hulzebos, die de vakbond verwijt niet activistisch genoeg te zijn.

Deze week vertelde Hulzebos aan de media dat zij opstapte, omdat zij ‘eruit was gewerkt’ door de rest van het bestuur. Daarbij zou haar telefoon een tijd lang geblokkeerd zijn en kon ze naar eigen zeggen niet bij haar e-mailaccount. Op die beschuldigingen wil Van Breugel niet ingaan. ‘We gaan niet onze bestuursruzie op straat leggen. Ik vind het niet professioneel om mijn oud-bestuursgenoot in de pers af te vallen.’

 

Vlak na het nieuws over haar vertrek, verscheen een petitie om Hulzebos terug te laten komen als voorzitter. Die petitie is ruim zeshonderd keer ondertekend. Van Breugel is niet van plan om op die petitie te reageren. ‘We kunnen niet met iedereen rekening houden.’ Ze wil geen welles-nietes spel spelen in de media. ‘Als de leden besluiten om vertrouwen te hebben in mij als interim-voorzitter, dan is het niet van zoveel waarde wat externe mensen daarvan zeggen.’

 

Ledenvergadering
Van Breugel wil bij de eerstvolgende ledenvergadering verkozen worden tot voorzitter. ‘Ik vind het een leuke functie, het lijkt me wel fijn om nu even te kunnen oefenen.’ De LSVb komt op voor de belangen van studenten in heel Nederland en is een koepel van negen studentenbonden, waaronder Asva Studentenunie. Lees hier de reactie van Asva-voorzitter Alba van Vliet.

 

In oktober is de volgende algemene ledenvergadering van de LSVb. Daar wordt een besluit genomen over hoe het verder gaat met het bestuur.