Dit zijn de plekken om te chillen op de campus

24 augustus 2018
Beeld:

Daniël Rommens | Café Fest op de Amstelcampus

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
24 augustus 2018

Hallo, welkom op de HvA! Voorlopig ben je waarschijnlijk blij als je de weg naar je leslokaal weet te vinden, maar wij hebben alvast wat tips voor je als je wat meer wil dan alleen braaf studeren. Met deze handige kaartjes kom je op plekken die je zelf misschien niet zo snel zou vinden.

Amstelcampus

Dikke kans dat je tijdens je studie vaak op de Amstelcampus zult komen, want dat is de grootste HvA-campus. Hier zitten vier van de zeven faculteiten van de HvA: Maatschappij & Recht, Onderwijs & Opvoeding, Business & Economie en Digitale Media & Creatieve Industrie. Er lopen dan ook veruit de meeste studenten rond. Ook het bestuur van de HvA zit hier. Schrik dus niet als je bij je kopje koffie ineens naast de rector van de hogeschool zit. Gelukkig is hij altijd in voor een praatje.

Sportcampus

Je hebt hier helemaal geen sportcentrum nodig om te kunnen bewegen. Als je aan de Faculteit Bewegen, Sport & Voeding gaat studeren, doe je niet anders. Dan krijg je tennisles in plaats van college en kun je in de pauze nog even verder bewegen aan de pingpongtafels. De campus ligt in een groen gebied in Amsterdam Nieuw-West, waar niet zoveel uitgaansgelegenheden zijn, dus heeft de faculteit er alles aan gedaan om de campus gezellig te maken.

 

Mocht je wat meer tijd hebben tussen je lessen door: even verderop ligt wel nog het Osdorpplein, waar je terechtkunt voor nieuwe sportschoenen of een broodje rookworst van de Hema.

Businesscampus

De mannen in grijze pakken hier vertellen je graag dat dit de voormalige HES is, de Hogeschool voor Economische Studies, die een aantal jaar geleden samenging met de HvA. Maar wij kennen het gewoon als de Businesscampus bij station Bijlmer ArenA. In de Fraijlemaborg zit de Faculteit Business & Economie. Hier kun je op een van de vier verdiepingen altijd wel een rustige plek vinden om te studeren. Er zijn genoeg afgeschermde tafels en er is een rustige bibliotheek.

 

Als je even wilt ontsnappen aan die studieomgeving, kun je natuurlijk altijd een wandeling maken door de Amsterdamse Poort. Of aan de andere kant van het spoor langs de Johan Cruijff Arena, waar je kunt shoppen op de Arena Boulevard of een filmpje kunt pakken in Pathé Arena. Maar waag ook eens een tripje wat verder de buurt in, want je zit hier middenin het multiculturele Zuidoost.

Gezondheidscampus

In de buurt van de Faculteit Gezondheid heb je een Kentucky Fried Chicken en een McDonalds, maar omdat we ons kunnen voorstellen dat je niet elke dag een vette bek wil, zochten wij nog even verder. Je bent vanuit hier met de metro trouwens vrij vlot op de Arena Boulevard, die we net bij de businesscampus besproken hebben.

 

De campus is erg afgelegen, maar daarmee is het hier ook heerlijk rustig. Je zou bijna aan studenten van andere faculteiten aanraden om hier eens relaxt aan een opdracht te komen werken. Het Nicolaes Tulphuis ligt om de hoek bij het AMC en dat heeft veel voordelen: er zit daar bijvoorbeeld een Albert Heijn en een Ritualswinkel, voor als je last minute nog een dagcrème wilt halen.

Leeuwenburg

Het is misschien wel het meest herkenbare gebouw van de HvA: de Leeuwenburg staat vlak naast het Amstelstation en is de thuisplek voor de studenten van de Faculteit Techniek. Nog even, want over een paar jaar vertrekt de HvA uit dit pand naar het Conradhuis, dat nu gebouwd wordt op de Amstelcampus.

 

Op en rond stations is natuurlijk altijd genoeg te vinden als je op zoek bent naar een broodje of een Turkse pizza met döner, dus wat eten betreft zit je hier goed. Maar waag ook eens de oversteek naar de andere kant van de rotonde. Daar zijn genoeg leuke plekken waar je relaxt kunt zitten (en naar mensen kunt kijken) terwijl je geniet van een kop koffie of lunch. Mocht je je weg hier niet kunnen vinden, dan pak je met gemak de metro richting de Amstelcampus. Dan kun je alvast wennen voor als de faculteit daar straks naartoe verhuist.

Weet jij nog een plek die hier echt bij moet staan? Stuur ons een berichtje!