Beeldig: wat zit er in jouw broodtrommel?

28 februari 2023
Geplaatst door
Rosa Tromp
Op
28 februari 2023

In de rubriek Beeldig vangen we het leven op de campus in beelden. Mooie, opvallende of juist lelijke dingen die je dagelijks ziet, maar waar je nooit echt naar kijkt. Vandaag checken we hoe jullie lunchen: ga jij voor de boterham met kaas, het kleffe frikandelbroodje of de pizza via Thuisbezorgd?

| Tijgerbrood en jonge kaas
| Belegd broodje met SPARwoudse kaas

Een bruine boterham met een lik boter en een plak kaas, Hollandser kan het niet. Of je ’m nu thuis zelf smeert of versbelegd koopt bij de bakker of in de supermarkt. De hele dag door wordt dit klassieke bammetje gegeten: voor het ontbijt, als lunch of gewoon als tussendoortje. Een eeuwenoude traditie, ook in de HvA-kantine.

 

Beeld: Rosa Tromp | Een pak halfvolle melk

Mager, halfvol of vol. Het pak melk mag natuurlijk niet ontbreken tijdens deze oer-Hollandse lunch.

| Too Good To Go

Twee studenten zitten heerlijk te kanen. Enthousiast vertellen ze dat ze gebruik hebben gemaakt van Too Good To Go. Via deze app kun je voor een zacht prijsje eten scoren wat anders weggegooid zou worden. ‘Bij het citizenM hotel in de Sarphatistraat hebben we de leftovers van het ontbijtbuffet meegekregen.’ Een win-win.

| Pizzadozen afvalbak

Geregeld stoppen er (flits)bezorgers voor de deur die studenten voorzien van een verse lunch. De populairste afhaalmaaltijd? Pizza natuurlijk. De lege pizzadozen kun je deponeren in de daarvoor bestemde bakken. 

| Prakje macaroni

Ook worden er vaak prakjes van de dag ervoor in de magnetron warm gemaakt. Want waarom ’s avonds warm eten, als het ook ’s middags kan? In de kantine van het Wibauthuis begint een student net aan een macaroni bolognese. ‘Klaargemaakt door mijn schoonmoeder.’

| Broodje carpaccio
| Beefwrap

Alleen voor de vleeseters onder ons: als je niet weet wat te lunchen, ga dan voor een broodje carpaccio of beefwrap. Zit je altijd goed.

| Kaascroissant
| Frikandel- en kaasbroodje

En dan tot slot: de meest iconische Nederlandse snack, oftewel het frikandelbroodje. Een krokante korst deeg, gevuld met een frikandel en currysaus. Het lekkerst als-ie net uit de oven komt, verpakt in plastic zak met condens, waarna je ‘m uit het vuistje eet. En ga je voor de full-student-experience? Dan is is-ie nóg lekkerder met een blikje energydrink van 40 cent erbij.