HvanA bekroond met European Design Award

4 juni 2018
Beeld:

Vruchtvlees

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
4 juni 2018

HvanA.nl is door de European Design Awards bekroond met een zilveren award in de categorie informatieve websites. Ontwerpbureau Vruchtvlees, dat de website samen met de redactie van HvanA ontwikkelde, is benoemd tot European Design Agency of the Year 2018.

De European Design Awards (EDA) werden dit weekend uitgereikt in Oslo. De jury, bestaande uit vijftien journalisten van Europese designbladen, prees Vruchtvlees voor hun werk op het digitale vlak.

 

‘De kwaliteit van het Europese design werk ligt heel hoog. Vruchtvlees bewijst dat ze klaar zijn voor mooi en groots digital design werk. Dit hebben ze de afgelopen jaren keer op keer aan de jury bewezen’, zei Demetrios Fakinos, de directeur van EDA bij de uitreiking.

Roman Stikkelorum, een van de oprichters van Vruchtvlees noemt het ‘te gek’ dat HvanA en Vruchtvlees in de prijzen zijn gevallen. ‘Er zijn honderden inzendingen uit 23 Europese landen, waar de jury uit moest kiezen. Het is dus niet niks dat we hebben gewonnen.’

 

Snacken
HvanA.nl is in januari 2018 als nieuw online medium gelanceerd voor studenten en medewerkers van de HvA. De website is ontwikkeld voor generatie ZDe generatie die geboren is tussen het begin van de jaren negentig tot halverwege de jaren nul van de 21e eeuw. Het belangrijkste kenmerk van deze generatie is dat ze vanaf heel jonge leeftijd al internet gebruiken., geïnspireerd op sociale media zoals Instagram, Snapchat en YouTube.

Beeld: Eivor Eriksen/ Fotofolk.no | De ontwerpers van Vruchtvlees bij de prijsuitreiking in Oslo

‘In elk item houdt HvanA de aandacht vast met kleine stilistische onderbrekingen. Zo hebben de artikelen duidelijke quotes, kun je snel door naar het volgende item en is de tekst scanbaar uitgelicht. Ook de aparte video-ingang speelt automatisch verder. Je kunt dus continu blijven snacken,’ aldus de ontwerpers.

 

Maar wat vind jij?

We maken deze website natuurlijk niet voor designjournalisten, en HvanA is wat ons betreft nooit af. Wij zijn benieuwd wat jij vindt! Is het allemaal prachtig, of heb je nog een paar tips voor ons? Laat ons weten wat je vindt in een reactie, of stuur ons een berichtje.