Toch weer deels college op de laptop tijdens ‘korte’ lockdown

15 november 2021
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Benne van de Woestijne
Op
15 november 2021

Afgelopen vrijdag werden nieuwe coronamaatregelen afgekondigd, vanaf vandaag krijg je er bij de HvA mee te maken. Je kunt nog gewoon naar college, maar doet ook weer meer digitaal. Draag je kapje en pak regelmatig een zelftest, luidt verder het advies.

Colleges met honderd man behoren voorlopig weer even tot de verleden tijd. Het demissionaire kabinet heeft vrijdag namelijk besloten dat in het onderwijs in elke ruimte maximaal vijfenzeventig mensen te plek mogen zijn. Enige uitzondering is het tentamen: daar geldt de maximale groepsgrootte niet.

 

On- en offline

Colleges zullen dus gewoon doorgaan, en zonder de anderhalvemeterregel. Wel zullen colleges met veel leerlingen weer ‘hybride’ gegeven moeten worden. Oftewel, gemixt on- en offline, waarbij een deel van de studenten thuis achter de laptop moet. Hiervoor stelt de HvA overigens lokalen beschikbaar, dus als je online college volgt, kan dat per vandaag ook vanaf de campus.

 

Aan medewerkers wordt verder de oproep gedaan: kun je thuiswerken, doe dat dan ook. Thuisblijven moet namelijk weer de norm worden. Alle sociale HvA-evenementen van de komende tijd worden dus verzet of geannuleerd, of digitaal georganiseerd.

 

Pak die test

Onbewust, zonder klachten kun je het virus toch bij je dragen. Pak daarom regelmatig een zelftest, luidt de oproep van de HvA. De testjes liggen bij de ingang van alle HvA-locaties en zijn ook gratis te bestellen op zelftestonderwijs.nl. Het advies is er tenminste twee per week eentje te nemen. Ook hoopt de HvA dat studenten en werknemers die nog niet gevaccineerd zijn, die oproep nog eens ‘ter harte nemen’.

 

Mondkapjes blijven verplicht. Zet er dus een op als je door de HvA-ruimtes beweegt. En niezen doe je in je elleboog.