Primaire kleuren op de muren en een dak op het atrium van het Conradhuis

23 september 2021
Beeld:

Tom Navis

Geplaatst door
Marloes van de Wakker
Op
23 september 2021

Vanuit de metrouitgang op het Weesperplein lijkt het Conradhuis al zowat klaar. Een van de enorme hijskranen is weg, het atriumdak is dicht en er wordt hard gewerkt aan de binnenkant, waar zelfs de muren al een verfje krijgen.

Terwijl de deuren van de HvA tijdens de zomervakantie gesloten waren, ging de bouw van het Conradhuis gewoon door. Van een ouderwetse bouwvak was geen sprake voor de werkmannen, vertelt voorlichter Karin van Appeldoorn van de HvA. ‘Ze hebben wel met een kleinere bezetting doorgewerkt.’

 

Afgesloten kade

Halverwege juli werd de hoge torenkraan middenin in het gebouw weggetakeld. De kraan werd via de Mauritskade in delen over het gebouw getild. ‘Het mocht niet te hard waaien en de hele weg werd afgezet’, zegt Van Appeldoorn. Om zo min mogelijk verkeershinder te veroorzaken, gebeurde dit van ’s avonds laat tot diep in de nacht.

Beeld: Fotografie Het Klikt | De torenkraan werd in de nacht uit het Conradhuis getakeld.

Toen de kraan weg was, werd het laatste stuk van het atriumdak dichtgemaakt. En ook een groot deel van de steigers aan de binnenkant van de hal werd weggehaald. ‘Het begint al echt een mooie open ruimte te worden. Vanuit het Theo Thijssenhuis zijn de terrassen op de verschillende verdiepingen al goed zichtbaar’, zegt Van Appeldoorn.

 

Primaire kleuren  

Verder zijn de bouwvakkers de afgelopen maanden vooral druk geweest met de binnenkant van het gebouw. De vloeren, plafonds, verlichting en luchtkanalen werden aangelegd. En boven in het atrium zijn panelen geplaatst, voor het verbeteren van de akoestiek.

Ook het schilderen van de muren is begonnen; iedere verdieping krijgt een ander kleuraccent. ‘De interieurarchitect wilde iets typerends van de faculteit terug laten komen in het ontwerp. Hij heeft er daarom voor gekozen om primaire kleuren te gebruiken, afgestemd op de gereedschappen en materialen die techniekstudenten veel gebruiken’, legt Van Appeldoorn uit. ‘Denk aan de rode of gele kleur die je vaak bij schroevendraaiers terugziet.’

 

Buitenterrein

De komende periode wordt de inrichting verder afgemaakt en wordt het laatste deel van de buitengevel met natuursteen bekleed. Daarna wordt de bouwkeet van het terrein verwijderd en zal de aanleg van het schoolplein beginnen. ‘In juli volgend jaar moet het gebouw klaar zijn voor de oplevering en in september 2022 kan de faculteit techniek zijn intrek doen. Het zou mooi zijn als de opening van het nieuwe schooljaar gelijk in het Conradhuis kan plaatsvinden’, aldus van Appeldoorn.