Met je bubble tea naar college: dit vind je dit jaar in de kantines

26 augustus 2021
Beeld:

Rodnae Productions/Pexels

Geplaatst door
Kyrie Stuij
Op
26 augustus 2021

Misschien ben je na al dat thuiswerken een aardige chef geworden, maar grote kans dat je volgende week als vanouds luncht op de HvA. De kantines gaan namelijk weer open. Cateraar Cirfood komt met een nieuw assortiment, met meer vegetarische producten.

‘Het was een zwaar jaar.’ Meer kan districtmanager Liesbeth Nijhuis van cateraar Cirfood er niet van maken. Door de coronacrisis zaten vrijwel alle medewerkers thuis. En niet zoals studenten en medewerkers om daar te werken, want op afstand cateren was natuurlijk geen optie. ‘Medewerkers konden niets doen. We staan echt te popelen om weer te beginnen.’

 

Trend

De kantines gaan, afhankelijk van de HvA-locatie, open op 30 augustus of 6 september. Dan kunnen we een aantal aanpassingen verwachten. Cirfood gaat zich meer richten op duurzaamheid. Het vegetarische aanbod wordt uitgebreid en ja, dat gaat ten koste van het vleesaanbod, vertelt Nijhuis. ‘We hebben gemerkt dat die behoefte leeft onder studenten. Een beperkt vegetarisch aanbod past niet in deze tijd. De algemene trend is dat we minder vlees eten.’

‘Een beperkt vegetarisch aanbod past niet in deze tijd’

Ook veganisten hebben meer keuze. Zo let Cirfood erop dat elk type brood dat ze verkopen veganistisch is. En bij verschillende producten komen informatiebordjes over wat het product doet met je lichaam of met het klimaat. Zoals of een gerecht langzame of snelle koolhydraten bevat. Of welke CO₂-voetafdruk het achterlaat.

 

Lokale ondernemers

Voorheen waren er ook lokale ondernemers die hun producten verkochten in de kantines. Die komen weer terug, verzekert Nijhuis. ‘Al zullen we het komende half jaar nodig hebben om alles goed op te bouwen. Ook wij weten pas sinds 13 augustus wat wel en niet mag, dus dat heeft tijd nodig.’

 

Een aantal ondernemers heeft zich al aangemeld. Een tipje van de sluier is de bubble tea-kraam in het Wibauthuis. Dit zoete drankje komt oorspronkelijk uit Taiwan en is een koude of warme thee met melk, vaak met suikerballetjes op de bodem. Het wordt gezien als een alternatief voor koffie, maar of het de cappuccinoverslaafde HvA’er ook zo ver krijgt, moet nog blijken.