OMT wil hoger onderwijs dicht, maar kabinet negeert advies

4 november 2020
Beeld:

Daniël Rommens

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
4 november 2020

Het Outbreak Management Team (OMT) wil dat het hoger onderwijs tijdens de verzwaring van de gedeeltelijke lockdown geen fysiek onderwijs meer geeft. Het kabinet heeft dat advies niet overgenomen.

Het OMT maakt zich zorgen over de overdracht ‘onder adolescenten en jongeren’, specifiek over bovenbouwscholieren en studenten – groepen waarin besmettingen zouden voorkomen die gerelateerd zijn aan activiteiten rond onderwijsinstellingen. De regering nam het OMT-advies niet over: middelbare scholen blijven open en hogeronderwijsinstellingen mogen nog steeds in beperkte vorm fysieke onderwijsactiviteiten verzorgen. Dat besluit werd genomen omdat het onderwijs volgens de regering te belangrijk is.

 

Het HvA-bestuur vraagt studenten en medewerkers ‘verstandig om te gaan’ met de extra ruimte die het onderwijs krijgt en benadrukt het dringende advies om in HvA-panden mondkapjes te dragen en alle geldende maatregelen in acht te nemen. ‘Zodat we straks weer méér in plaats van minder ruimte krijgen.’

 

Waarnemend voorzitter Hanneke Reuling roept HvA’ers daarnaast op om extra naar elkaar om te kijken. ‘Als je een tijdje weinig hoort, neem dan contact op om te vragen hoe het gaat. Let goed op jezelf en op elkaar’, schrijft ze op de website van de hogeschool.

 

Wil je meer informatie over hoe de HvA met het coronavirus omgaat? Check deze website.