Wij zijn op vakantie, maar er is hier genoeg leuks te bekijken

10 juli 2020
Beeld:

BarrySheene (via iStock)

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
10 juli 2020

HvanA is van 13 juli tot 10 augustus op vakantie. Maar we hebben genoeg leuke dingen voor je klaargezet om je te vermaken deze zomer. In deze selectie blikken we terug én vooruit op een wel heel bijzonder schooljaar. 

#Coronavlog: de compilatie 

Vanaf het moment dat we allemaal thuis moesten blijven tot de versoepeling van maatregelen richting de zomer. Deze HvA’ers legden hun dagelijks leven vast tijdens de coronacrisis. Dat leverde veel herkenbare, grappige en ook serieuze beelden op. Ken je bijvoorbeeld Woningsdag nog? En de lege supermarkten?

Volgend schooljaar, en dan?

We maakten een rondvraag langs alle faculteiten om te achterhalen hoe zij zich voorbereiden op de ‘anderhalvemeterschool’. En daar heeft iedere faculteit zijn eigen oplossing voor. Zo verdwijnt het restaurant in het Nicolaes Tulphuis om extra studieruimte te creëren, terwijl studenten van Bewegen, Sport & Voeding die afstand tijdens hun trainingen juist niet hoeven te bewaren.

Ik ga op reis en ik neem mee...

Een tandenborstel of schone onderbroek kun je op je vakantiebestemming nog wel kopen, maar wat mag er absoluut niet ontbreken in je reiskoffer? We vroegen HvA’ers hun onmisbare items te fotograferen. Spiek je mee? 

Even terugblikken in de podcast

HvanA-redacteuren Daniël, Andrea en Kyrie bespreken in deze podcast welk effect de coronacrisis had op de HvA. Daarin komen allerlei voorbeelden aan bod. Zoals alle mondkapjes die studenten en docenten produceerden, de ervaringen van stagiaires in het ziekenhuis en HvA’ers die de coronacrisis juist in het buitenland meemaakten. En waarom nomineren we 12 maart tot ‘Meest Verwarrende Dag van het Jaar?’

Goede voornemens

Speciaal voor het einde van het schooljaar schreven docent Asis Aynan en student Julia Kroonen en duocolumn. En die gaat over dingen die volgend jaar echt anders moeten. Zoals docenten die zich druk maken om te veel witregels, of slome taalfouten van studenten. ‘Want als er geen bomen zijn dan kun je ook geen bos zien, een aap valt niet ver van de boom en je scheert ook niet iemand over de heg.’