CMR-voorzitter Paul Disco stopt vanwege ‘verstoorde werkverhouding’

2 juni 2020
Beeld:

Eigen foto

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
2 juni 2020

Paul Disco legt per direct zijn taken neer als voorzitter van de Centrale Medezeggenschapsraad (CMR). Hem werd naar eigen zeggen het werk onmogelijk gemaakt door een deel van de medewerkers in de raad. ‘Ik accepteer dit gewoon niet.’

Disco stuurde zondagmiddag een brief aan de leden van de CMR, waarin hij zijn vertrek aankondigde. Daarin spreekt hij van een verstoorde werkrelatie met een deel van de personeelsgeleding.De CMR bestaat uit een studentgeleding (alle studentraadsleden) en een personeelsgeleding (alle medewerkers). De aanleiding voor zijn vertrek is een gesprek met de voorzitter van de commissie Personeel & Organisatie binnen de raad, Han Boels.

 

Die zou in dat gesprek het vertrouwen in Disco hebben opgezegd en hem ‘volstrekt onfatsoenlijk benaderd’ hebben. ‘Ik herinner me de termen exact. Ik accepteer dit gewoon niet’, aldus Disco in de brief, die in het bezit is van HvanA. In de HvanA-podcast, die woensdagochtend online staat, geeft Disco meer tekst en uitleg.

‘Hij noemde mij het bukmaatje van Huib de Jong’

Er zou volgens Disco onenigheid zijn over het stemmen over een voorstel van het HvA-bestuur. Dat voorstel heeft gevolgen voor de aansturing van docententeams. Volgens Disco is de stemming over dat voorstel niet zorgvuldig gegaan. Hij stelt dat er nooit is gestemd, maar dat wordt tegengesproken door een aantal leden van de personeelsgeleding. ‘Ik heb zelf op het voorstel nooit kunnen stemmen’, schrijft hij.

 

‘Al eerder hebben enkele personeelsraadsleden zich laatdunkend uitgelaten over het Dagelijks Bestuur (DB), dat ik voorzit’, meldt Disco bovendien. Het DB zou daarnaast in vergadering met het HvA-bestuur op de vingers zijn getikt. Al met al vindt Disco dat hem het werk onmogelijk is gemaakt.

 

‘Een deel van de personeelsgeleding zorgt ervoor dat ik mijn taak niet kan doen, en dat heeft geleid tot onjuiste besluitvorming,’ meldt hij aan HvanA.

 

Update woensdag 3 juni: Han Boels laat in een schriftelijke reactie weten dat hij het besluit van Paul Disco om te stoppen betreurt. ‘Ik vind het gebruikelijk dat er debat en discussie is met elkaar’, schrijft Boels. Hij vindt dat verschillen van mening binnen de medezeggenschap moeten worden besproken en ‘niet via het publieke debat’. Boels gaat niet in op de beschuldigingen van Disco en beantwoordt geen verdere vragen van de redactie.

 

Paul Disco licht in de HvanA-podcast Even Doorpraten verder toe waarom hij besloot te stoppen. ‘Hij noemde mij het bukmaatje van Huib de Jong.’