CvB-voorzitter Huib de Jong blijft tot 1 september om HvA door crisis te leiden

22 april 2020
Beeld:

Daniël Rommens | Huib de Jong tijdens een overleg in zijn werkkamer deze week

Geplaatst door
Daniël Rommens
Op
22 april 2020

Huib de Jong blijft in elk geval tot 1 september op de HvA als voorzitter van het College van Bestuur. Hij zou eigenlijk op 1 juli afscheid nemen van de HvA.

De reden voor het aanblijven van De Jong is de bijzondere situatie waarin de hogeschool verkeert door de coronacrisis. ‘De onzekerheid over de duur daarvan brengt grote uitdagingen met zich mee voor iedereen, dus ook voor de HvA’, schrijft de hogeschool op haar website. 

 

De Raad van Toezicht, die verantwoordelijk is voor de werving en de benoeming van de bestuurders, heeft De Jong gevraagd om te blijven tot het eind van het collegejaar. Dat verzoek werd gesteund door de medezeggenschap. De werving van een nieuwe bestuursvoorzitter gaat in de tussentijd gewoon door.

 

Begin dit jaar kondigde De Jong aan dat hij op 1 juli afscheid zou nemen van de HvA. Hij werd in 2013 benoemd tot rector van de HvA, als lid van het toen nog gezamenlijke College van Bestuur (CvB) van de HvA en de Universiteit van Amsterdam. Onder zijn leiding splitste de hogeschool zich in 2017 af van de universiteit en sindsdien is hij voorzitter van het CvB.