De HvA raadt medewerkers en studenten af om naar China te reizen

28 januari 2020
Beeld:

BoyuZhang1998 (cc, via Wikimedia Commons) | Passagiers op het vliegveld van Changchun worden gecheckt voordat ze mogen vertrekken.

Geplaatst door
Redactie HvanA
Op
28 januari 2020

De HvA raadt studenten en medewerkers af naar China te reizen. Dat is besloten naar aanleiding van het coronavirus dat in het land tot meer dan honderd doden heeft geleid. Universiteiten in China hebben besloten geen onderwijs meer te geven en geen onderzoek meer te doen.

In de stad Wuhan en de omliggende regio, waar het dodelijke coronavirus het openbare leven heeft platgelegd, zijn volgens een woordvoerder geen medewerkers of studenten van de HvA aanwezig. ‘We kijken goed wie er op het punt staan te vertrekken om in China onderwijs te volgen of een stage te lopen en raden die mensen aan om hun reis uit te stellen.’

 

Op dit moment inventariseert de hogeschool of er studenten uit China zijn, of aankomen voor onderwijs op de HvA. In principe blijven zij welkom, benadrukt de HvA. Wel wordt studenten en medewerkers die recent in Wuhan zijn geweest, of in nauw contact hebben gestaan met personen uit Wuhan die ziekteverschijnselen vertonen, geadviseerd ‘spoedig contact op te nemen met de huisarts of Bureau Studentenartsen.’

 

Coronavirus

In de Chinese miljoenenstad Wuhan is eind vorig jaar een nieuw soort coronavirus uitgebroken. Inmiddels zijn er in China duizenden mensen besmet en zijn er enkele tientallen overleden. Ook in verschillende Europese landen zijn besmettingen gemeld, maar nog niet in Nederland. Symptomen van dit coronavirus zijn longproblemen, kortademigheid en koorts. Er is nog geen medicijn tegen het coronavirus.