Isolatie-inspiratie: crispy oyster shrooms van Wanto

Geplaatst door
Esra Can
Op
13 mei 2020

Je kent Hendrawanto misschien al van Warung Wanto in de kantines. Hij noemt zichzelf de ‘wereldvercateraar’ en voorziet de HvA van Indonesische specialiteiten. Ondanks dat de gebouwen nu dicht zijn, staat deze kok alsnog voor je klaar. In deze aflevering leert hij je hoe je thuis 'crispy oyster shrooms' kan maken. Dit recept bedacht hij voor het Saved Soup-project, dat de afgelopen 2 weken 1.000 kilogram aan oesterzwammen redde van verspilling.

Benodigdheden:

  • Een frituur (of een andere diepe pan waar genoeg olie in kan)
  • Frituurolie
  • Oesterzwammen
  • Knoflook
  • Sjalot
  • Chilipeper
  • Bosui
  • Sweet chilisaus
  • Ketjap manis Limoen
  • Maizena
  • Eiwit
  • Kruiden (kentjoer, kurkuma, suiker, zout, togarashi)